Trudeau’nun kuantum açıklaması alkış aldı

ads ads ads ads
16/04/2016

ads
Trudeau’nun kuantum açıklaması alkış aldı

Bir fizik enstitüsünde konuşan Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun, bir gazetecinin kuantum bilgisayar programcılığını açıklayamayacağı iması üzerine, bu konuyu derinlemesine anlatmaya başlaması salondan büyük alkış aldı.

Kanada’nın Ontario Eyaleti’nde bulunan Teorik Fizik Enstitüsü’nde konuşan Başbakan Justin Trudeau’ya bir gazeteci terör örgütü IŞiD ile ilgili bir soru sordu.

Ancak sorudan önce ‘Size kuantum bilgisayar programcılığı hakkında soru sormayacağım ama...’’ diye söze başlayan gazeteci, Trudeau’nun gülümsemesine neden oldu.

Bunun üzerine Trudeau gazetecinin blöfünü görerek soruya esprili bir yanıtla karşılık verdi.

‘’Çok basit, geleneksel bilgisayarların çalışma şekli...’’ diyerek söze başlayan Trudeau,önce salonda gülüşmelere neden oldu.

Sonra ise, ‘Lütfen sözümü kesmeyin, devam edeyim’’ diyen Trudeau, ‘’Geleneksel bilgisayarlar 1 ve 0 ikili sistemi ile çalışırken, kuantum bilgisayarcılığı ise çok daha karmaşık verinin bir byte üzerine kodlamamıza olanak tanıyor. Kuantum fiziğinde maddenin aynı anda hem parçacık ve hem de dalga özelliği gösterebilmesi, daha karmaşık verinin daha küçük bilgisayarlara kodlanmasını sağlıyor’’ ifadelerini kullandı.

‘’Daha fazla devam edersem tüm günü burada geçirebiliriz’’ diyen Trudeau’nun kuantum bilgisayar programcılığı hakkındaki derinlemesine bilgisi salondan büyük alkış aldı. 

16/04/2016 12:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Justin Trudeau, kanada, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.