Trump hedef gösterdi, ölüm tehditleri yağdı!

ads ads ads ads
15/04/2019

ads
Trump hedef gösterdi, ölüm tehditleri yağdı!

ABD Kongresi'ndeki ilk Müslüman kadın vekil Ilhan Omar, Trump'ın Twitter mesajının ardından çok sayıda ölüm tehdidi aldığını açıkladı.

ABD Kongresi'ndeki ilk Müslüman kadın vekil Ilhan  Omar, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medyada kendisini hedef alan videoyu  paylaşmasının ardından artan biçimde ölüm tehditleriyle karşı karşıya olduğunu  söyledi.

Omar, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi'nin  Müslüman vekilin güvenliği konusunda Kongre polisini harekete geçirdiğini  duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, Trump'ın söz konusu videoyu cuma gecesi  Twitter hesabında paylaşması sonrası çok sayıda ölüm tehdidi aldığını belirtti.

Ilhan Omar, "Sağcı aşırıcıların ve beyaz milliyetçilerin şiddet  suçları ve diğer nefret eylemleri, bu ülkede ve dünya çapında artışta. Yurtta en  yüksek kademede oturan kişi tarafından cesaretlendirildiklerini artık inkar  edemeyiz." değerlendirmesini yaptı.

Trump'ın aşırı sağcılığı kışkırtmaya son vermesi gerektiğini, bunun  insanların hayatlarını tehlikeye attığını dile getiren Omar, "Hepimiz  Amerikalıyız." ifadesini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Trump'ın Omar'ın güvenliğini  tehlikeye atacak açıklamalar yaptığını ve Müslüman vekilin güvenliği konusunda  Kongre polisini harekete geçirdiğini açıklamıştı.

Pelosi, Trump'ın Omar'ı hedef almasının Müslüman vekilin can  güvenliğini dahi tehlikeye atabilecek bir adım olduğuna işaret ederek, "Başkan'ın  sözleri kurşun gibi ağırdır, onun nefret içeren ve hararetli retoriği gerçek bir  tehlike yaratıyor. Başkan Trump bu saygısız ve tehlikeli videoyu kaldırmalıdır."  değerlendirmesinde bulunmuştu.

Trump, Twitter'dan paylaştığı videoda, Omar'ı bir konuşmasında 11  Eylül'ü kastederek "Birileri bir şeyler yaptı" ifadesini kullanmakla suçlamıştı.  ABD Başkanı, Omar'ın konuşmasındaki o ifadesini ve İkiz Kulelerin vurulma anının  video kesitlerinin montajlandığı görüntüyü, "Asla unutmayacağız" ifadesi ile  paylaştı.

Aşırı sağcı çizgisiyle bilinen New York Post gazetesi de İkiz  Kulelerin vurulma anının fotoğrafını "alın size birilerinin yaptığı bir şeyler"  manşetiyle paylaşmış ve doğrudan Omar'ı hedef göstermişti. New York Post'un  haberinin ardından çok sayıda aşırı sağcı çizgideki basın kuruluşu da Omar  aleyhinde yayınlar yapmıştı.

Başta Demokratlar olmak üzere ABD Kongresinde ve kamuoyunda çok sayıda  isim, Trump'a paylaşımından dolayı tepki göstermiş ve Trump'ın Omar'ı hedef  göstermesinin kabul edilemeyeceğini dile getirmişti.

Omar da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Trump'ın paylaşımının  kesinlikle bir çarpıtma olduğunu, kendisinin Amerikalılığını Trump'ın ve aşırı  sağcıların sorgulama hakkının olmadığını belirtmişti.

15/04/2019 16:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Trump hedef gösterdi, ölüm tehditleri yağdı!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.