Trump mitingine TikTok darbesi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın aylar sonra ilk kez Tulsa kentinde yaptığı mitingin, sosyal medya platformu TikTok kullanıcıları nedeniyle boş kaldığı iddia edildi

ads ads ads ads
22/06/2020

ads
Trump mitingine TikTok darbesi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Oklahoma eyaletinde bulunan Tulsa kentinde yaptığı mitingin düzenlendiği 19 bin kişilik salon boş kaldı. Miting öncesinde katılım için yapılan 1 milyondan fazla başvurunun sosyal medya uygulaması TikTok uygulaması üzerinden organize olan kişilerce yapıldığı iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın aylar sonra ilk kez Tulsa kentinde yaptığı mitingin, sosyal medya platformu TikTok kullanıcıları nedeniyle boş kaldığı iddia edildi.

Video paylaşım uygulaması TikTok üzerinden örgütlendikleri iddia edilen birçoğu lise çağında olan kullanıcıların, internet üzerinde girişi ücretsiz olan mitinge kayıt yaptırdıkları ve bu nedenle Trump'ın miting yaptığı salonun boş kaldığı belirtildi.

The New York Times'ta yer alan habere göre, TikTok üzerinden organize olan kullanıcılara gençler arasında oldukça popüler olan Kore pop müziği hayranları da destek oldu.

Miting öncesinde Trump'ın kampanya menajeri Brad Parscale, mitinge katılım için 1 milyondan fazla başvuru olduğunu söylemişti. Ancak miting sırasında 19 bin koltuklu BOK Center'ın birçok koltuğu boş kaldı. Salon boş kalınca, Trump ve yardımcısı Pence'in salon dışarısında yapması planlanan konuşmalar da iptal edildi.

Tulsa kenti yetkilileri salonda yaklaşık 6200 kişi bulunduğu bilgisini paylaştı.

Son günlerde koronavirüs vakalarında tırmanış gözlenen Oklahoma eyaletinden sağlık yetkilileri mitinge katılacakları hastalığa yakalanma tehlikesi nedeniyle uyarmışlardı.

Trump'ın seçim kampanyasından yetkililer ise etkinlik için kimseye bilet basılmadığını ve önce gelenin salona girdiğini belirtti. Kampanya sözcüsü Tim Murtaugh iddialarla ilgili olarak, "Solcular zeki olduklarını düşünerek her zaman kendilerini kandırıyor. Ancak etkinliğe kayıt yaptırmak telefon numaranızı vermek anlamına geliyor. İletişim bilgileri için onlara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

CNN'de yer alan habere göre, Mary Jo Laupp isimli kullanıcının yaptığı paylaşım TikTok'taki organizasyona öncülük etti. Kullanıcının yaptığı paylaşımın 700 binden fazla beğeni aldığı ifade edildi.

Trump'ın rakibi Biden'ın seçim kampanyası yetkilileri ise organizasyonla bir ilgileri olmadığını belirtti.

22/06/2020 16:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Trump mitingine TikTok darbesi!, haberkibris,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.