Trump'tan Apple'a iPhone güvencesi

Apple, Çin ABD arasındaki ticaret savaşlarından etkilenmeyeceği yönünde ABD Başkanı Donald Trump'tan güvence aldı

ads ads ads ads
20/06/2018

ads
Trump'tan Apple'a iPhone güvencesi

ABD basınında yer alan haberlere göre, üretim masraflarını azaltmak için iPhone'ları yıllardır Çin'de üreten Apple, Çin ABD arasındaki ticaret savaşlarından etkilenmeyeceği yönünde ABD Başkanı Donald Trump'tan güvence aldı.

ABD merkezli teknoloji devi senelerdir iPhone üretimini Çin'de gerçekleştiriyor.

Cihazların üretim masrafını azaltmak için üretimi bu ülkeye kaydıran Apple'ın gündemi ise bir süredir ABD ile Çin arasında start veren ticaret savaşları.

Trump yönetimi, Çin’den yapılan ithalata uygulanan ek verginin tabanını 200 milyar dolara genişletme kararı almış, Çin ise ABD’den ithal edilen ve değeri 50 milyar doları bulan çeşitli ürünlere gümrük vergisi getireceğini açıklamıştı.

Yeni kanunlar sonrası Çin'de üretilen iPhone'ların ABD sınırından girmeden önce yeni vergiler ile karşılaşması ve bu nedenle fiyatının artması olasılığı bir süredir gündemde.

Ancak ABD basınında yer alan haberlere göre, üretim masraflarını azaltmak için iPhone'ları yıllardır Çin'de üreten Apple, Çin ABD arasındaki ticaret savaşlarından etkilenmeyeceği yönünde ABD Başkanı Donald Trump'tan güvence aldı.

20/06/2018 11:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Applei Çin, ABD, Trump, teknoloji, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.