Trump’tan flaş korona hamlesi: Ekibi dağıtıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük umutlarla oluşturduğu "Corona Virüsüyle Mücadele Timi"nde sona gelindi... CNN'e konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, "Ekibi küçültme kararı alındı" dedi.

ads ads ads ads
06/05/2020

ads
Trump’tan flaş korona hamlesi: Ekibi dağıtıyor

Korona salgının merkez üssü haline gelen ABD’de Donald Trump’ın en güvendiği bilim insanlarından oluşan “Korona virüsü ile mücadele timi” dağılıyor…

CNN’e konuşan kıdemli bir Beyaz Saray yetkilisi, Covid-19’la mücadele eden bilim insanlarından ve danışmanlardan oluşan ekibin kademeli olarak küçültüleceğini açıkladı.

İsmini açıklamayan yetkili, “ABD’lilerin savaşta yaşamını yitiren Amerikan askerlerini andığı ve Mayıs ayının son pazartesi günü gerçekleşen etkinliklerin olduğu dönemde mücadele timi küçülecek. Fakat Trump’ın yanında bazı uzman danışmanları olacak ve günlük basın toplantılarına katılacaklar” ifadesini kullandı.

BAŞKAN YARDIMCISI DOĞRULADI
ABD’li yetkili, ekibin küçülmesine rağmen ekipte yer alan bilim insanlarının valiler ve endüstri liderleriyle iletişimde kalacağını söyledi. Yetkili, “Beyaz Saray, sektörlerin ve eyaletlerin açılma kararının doktorlardan duyulmasına yönelik bir isteğin olduğunun farkında” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de iddiaları doğruladı. Pence, “25 Mayıs’tan haziran ayının başlarına doğru federal ajans ve kurumlarımıza doğru bir geçiş olacak. Bu sorunla mücadeleye daha geleneksel bir şekilde yaklaşacağız” dedi.

06/05/2020 08:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Trump, korona virüsü, korona mücadele timi, abd
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.