Trump'tan sosyal medyayı kapatma tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, siyasi rakibi Demokratlara karşı paylaşımındaki yanlış bilgiye karşı uyarı mesajı yayımlayan Twitter'a savaş açtı

ads ads ads ads
27/05/2020

ads
Trump'tan sosyal medyayı kapatma tehdidi

Trump, yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sosyal medya şirketlerini 'düzenleme veya kapatma' sinyali verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, yanlış bilgi içeren bir paylaşımına Twitter’dan uyarı gelmesi üzerine sosyal medya şirketlerine tehdit geldi. Trump, sosyal medya platformlarına düzenleme getirileceğini veya bazılarının kapatılacağını söyledi.

ABD Başkanı yine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyetçiler Sosyal Medya Platformlarının muhafazakâr sesleri tamamen susturduğunu hissediyor. Bunun bir kez daha olmasına izin vermemek adına onları güçlü bir şekilde düzenleyeceğiz veya kapatacağız” ifadelerini kullandı.

Republicans feel that Social Media Platforms totally silence conservatives voices. We will strongly regulate, or close them down, before we can ever allow this to happen. We saw what they attempted to do, and failed, in 2016. We can’t let a more sophisticated version of that....

....happen again. Just like we can’t let large scale Mail-In Ballots take root in our Country. It would be a free for all on cheating, forgery and the theft of Ballots. Whoever cheated the most would win. Likewise, Social Media. Clean up your act, NOW!!!!

TARTIŞMA NEDEN ÇIKTI?

Trump ile Twitter arasında yaşanan gerilim, ABD Başkanı’nın dün gece attığı iki tweet nedeniyle patlak verdi. Trump, Kaliforniya’da başkanlık seçimi oylamasının korona virüsü nedeniyle başkanlık seçimleri için posta üzerinden yapılması planına karşı çıktı; eyaletin Demokrat yönetimini ‘herkese oy pusulası dağıtmakla’ suçladı.

Kaliforniya Valiliği ‘ssadece kayıtlı seçmenlere pusula dağıtılacağını’ belirterek Trump’ı yalanlarken, Twitter da dezenformasyona karşı yeni aldığı kararlar çerçevesinde bu iddianın teyide muhtaç olduğunu belirten bir uyarı koydu.

‘2016’DA NE YAPMAYA ÇALIŞTIKLARINI GÖRDÜK’

Siyasi görüşlerini ve kararlarını Twitter üzerinden alışılmadık bir dille açıklamayı seven, sosyal medyayı sık sık teyit edilmemiş bilgileri yaymak için kullanan Trump, Twitter’ın işte bu uyarısına öfkelenmiş görünüyor. ABD Başkanı sosyal medyayı kapatma tehdidi savurduğu paylaşımlarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“[Sosyal medya platformlarının] 2016 seçimlerinde ne yapmaya çalıştıklarını ve başarısız olduklarını gördük. Bunun daha gelişmiş bir versiyonunun yeniden olmasına izin veremeyiz. Tıpkı posta yoluyla oy verilmesinin ülkemizde yaygınlaşmasına izin veremeyeceğimiz gibi. Bu herkesin hile, sahtecilik ve oy hırsızlığı yapacağı bir durum olacaktır. En çok hileyi yapan kazanacaktır. Tıpkı Sosyal Medya gibi. Kendinize ŞİMDİ çeki düzen verin!!!”

27/05/2020 15:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: trump, sosyal medya, abd,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.