TSK'nın son 36 yılı incelenecek

ads ads ads ads
27/07/2016

ads
TSK'nın son 36 yılı incelenecek

Askeri sınav sorularını çalarak TSK'ya mensuplarını yerleştiren FETÖ'ye bir darbe daha vurulacak. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın başyaveri Levent Türkkan'ın “1989'da sorular sınavdan bir gün önce cemaat evinde verildi” itirafı üzerine savcılık, soruşturmayı derinleştirdi.

Zaman gazetesinde yer alan habere göre, FETÖ'cü askerlerin ihanet girişiminde kilit rol oynayan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın itirafçı Başyaveri Levent Türkkan'ın ifadesi, askeri sınav soruşturmasını derinleştirdi. Türkkan'ın, "Fethullah Gülen Cemaati ile ortaokul döneminde tanıştım. 1989 yılında Işıklar Askeri Lisesi'nin sınavlarına girdim. Abiler bana sınav olmadan önceki gece yarısı getirip soruları verdiler. Şıkların üzerine cevaplar işaretlenmişti" şeklindeki ifadesi üzerine savcılık harekete geçti.

Binlerce gencin hakkının gasp edildiği 2010 KPSS ile ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman, daha önce başlattığı askeri lise sınavı soruşturmasını genişletti

Devletin bütün kurumlarına sızan FETÖ'nün bugünkü darbe girişiminin temellerini 1980'den itibaren atmaya başladığı ortaya çıkmıştı. Bunu dikkate alan savcı Erkman, 1980 ile 2016 yılları arasında yapılan tüm askeri sınavları incelemeyi kararlaştırdı. Erkman tarafından ÖSYM'ye gönderilen yazıda, FETÖ'nün Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askeri Tıp Fakültesi ve Bando Astsubay Okuluna öğrenci seçmek için yapılan askeri lise sınavlarının sorularının önceden ele geçirildiği belirtildi.

1980 ile 2016 yılları arasında yapılan askeri lise sınavlarını kazananlarının tam listesinin gönderilmesi talep edildi. Bununla beraber, Matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilgilerden adaylara yöneltilen soruların test ortalaması, test ortalama güçlüğü, sınava giren aday sayısı, sınavdaki ortanca zorluk, testte tamamına doğru cevap veren aday sayısı, 1, 2 ve 3 yanlış yapan aday sayısının istatistiki olarak yıllara ve her bir teste göre ayrı ayrı çıkarılması, testlerden herhangi birini tamamen doğru cevaplayan adayların listesinin Başsavcılığımıza gönderilmesi istendi. 

27/07/2016 11:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Levent Türkkan, Orgeneral Hulusi Akar, genelkurmay başkanı, yaver, darbe girişimi, darbe, 15 Temmuz Darbe girişimi, 15 Temmuz 2016 darbesi, 15 temmuz darbe
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.