Tüm akıllı telefonlar takip ediliyor!

ads ads ads ads
09/09/2013
HK

ads
Tüm akıllı telefonlar takip ediliyor!

Amerikan Güvenlik Ajansı NSA; Apple, BlackBerry ve Google’ın işletim sistemlerini kullanan akıllı telefonlara dilediği gibi erişim sağlıyor! - See more at: http://teknolog.radikal.com.tr/nsa-tum-akilli-telefonlari-takip-ediyor/#sthash.KWwKIF4k.dpuf

Alman Spiegel, son yazdığı haberde NSA’in çok gizli dokümanlarına ulaştıklarını ve şoka girdiklerini, çünkü dokümanlarda Amerikan istihbarat ajansının Apple iPhone, BlackBerry telefonlar ve Google Android işletim sistemli telefonlardaki kullanıcı bilgilerine “tam erişimi” olduğunu belirtiyorlar.

Ajansın “çok gizli” ibareli dokümanlarında “NSA, bu akıllı telefonlarda bulunan kişi listesi, SMS trafiği, notlar ve konum verileri gibi en hassas verilere erişebilir” ibaresi bulunuyor.

İşlemin uzaktan mı gerçekleştiği kesin değil ancak dokümanlar, uzmanların iPhone’daki kullanıcı verilerine daha önceden senkronizasyon sağladıkları bilgisayar üzerinden erişebildiklerini söylüyor.

Böylece fazladan 38 iPhone özelliğini kullanmak için gerekli betiklere de erişim sağlamış oluyorlar.

Dokümanlarda NSA’in BlackBerry cihazlara da rahatlıkla erişim sağlayabildiği, SMS trafiğini görüp, okuyabildikleri ve BlackBerry e-posta sistemine erişim sağladıkları belirtiliyor.

PRISM Projesi yılın geçtiğimiz aylarında muhbir Edward Snowden tarafından açığa çıkarılmıştı.

NSA’in bu yaklaşımı, Amerikalı yetkililerin e-postalar, arama motoru geçmişi, sohbetler ve dosyalara erişim sağlamalarına izin veriyor.

NSA’in Google, Apple ve Microsoft gibi dev firmaların verilerine “tam” erişim sağlayıp sağlamadığı ise henüz kesinleşmedi, ancak büyük bir kesim Amerikan istihbarat ajansının bu konuda pek sıkıntı çekmediğini düşünüyor.

- See more at: http://teknolog.radikal.com.tr/nsa-tum-akilli-telefonlari-takip-ediyor/#sthash.KWwKIF4k.dpuf 

09/09/2013 15:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akıllı telefon, sony, samsung, iphone, takip, CIA
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.