Turgay Deniz: Ekonomik Bilim Kurulu'nun oluşturulması şart

Turgay Deniz, “Sağlık Bilim Kurulu” gibi bir “Ekonomik Bilim Kurulu”nun kurulmasının şart olduğunu düşündüklerini vurguladı

ads ads ads ads
12/06/2020

ads
Turgay Deniz: Ekonomik Bilim  Kurulu'nun oluşturulması şart

Ticaret Odası Başkanı ve örgütü adına Ekonomik Örgütler Platformu üyesi olan Turgay Deniz, ekonomik örgütlerin hükümete, “Ekonomik Bilim Kurulu” kurulması önerisi götürdüğünü açıkladı.

Haber Kıbrıs WEB TV’de Markaj programında Ali Baturay’ın sorularını yanıtlayan Turgay Deniz, “Sağlık Bilim Kurulu” gibi bir “Ekonomik Bilim Kurulu”nun kurulmasının şart olduğunu düşündüklerini, ancak bu şekilde ekonomiyle ilgili sağlıklı kararlar alınabileceğini vurguladı.

Turgay Deniz, böyle bir kurul oluşturulup, seri ve sürekli olarak mikro bazda, sektörel bazda iyileştirmeler yapılabileceğini, yapılacak düzenlemelerle, bazı ayarlamalarla sektörlerin hareket ettirilebileceğini, ivme kazandırılabileceğini kaydetti. Kurul içinde mutlaka ekonomik örgütlerden temsilci olması gerektiğini dile getiren Deniz, “Yani 10 kişilik Ekonomik Bilim Kurulu’nda 5 devlet müsteşarı yer alacaksa, 5 de bizden, yani ekonomik örgütlerden üye olmalıdır” dedi. Sadece kamu maliyesini düşünen, kamucu devletçi zihniyetin ortadan kalkması gerektiğini ifade eden Turgay Deniz, “Kimse alınmasın ama alınan yanlış kararlarda bu bürokratların sorumluluğu vardır. Bu süreçte sağlıklı kararların alınması, doğru, tedavi edici adımların atılması için özel sektörle kamu sektörünün eşit temsil edildiği bir ‘Ekonomik Bilim Kurulu’nun oluşturulması şarttır” diye konuştu.

 

12/06/2020 11:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ekonomik Bilim Kurulu, Turgay Deniz
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.