Türk Ajansı Kıbrıs, Anadolu Ajansı’nın Kuruluşunun 100. Yılını Kutladı

 Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), Anadolu Ajansı’nın (AA) 100. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

ads ads ads ads
06/04/2020
HK

ads
Türk Ajansı Kıbrıs, Anadolu Ajansı’nın Kuruluşunun 100. Yılını Kutladı

 Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), Anadolu Ajansı’nın (AA) 100. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı, AA Genel Müdürü Şenol Kazancı’ya gönderdiği kutlama mesajında “Kıbrıslı Türklerin hem Türkiye hem de Dünya haberlerine ulaşmasında ana kaynak olan Anadolu Ajansı’nın 100. Kuruluş yıldönümünü kutlarız” ifadesini kullandı.

Gürdallı, Türkiye’nin resmi haber ajansı AA ile KKTC’nin resmi haber ajansı TAK’ın, halklarının varoluş mücadelesi verdiği kritik günlerde kurulduğunu ve bu kardeş kurumların hem halkı bilgilendirmek, hem de ülkenin sesini dünyaya duyurmak misyonuyla önemli görevler üstlendiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı’nın 6 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasından kısa bir süre önce Mustafa Kemal Atatürk’ün genelgesiyle kurulduğunu hatırlatan TAK Müdürü Fehmi Gürdallı, AA’nın bu anlamada Türkiye Cumhuriyeti’nin hafızası olduğunu kaydetti.

100. yaşını kutlayan Anadolu Ajansı’nın bugünün hızla değişen medya dünyasındaki gelişmelere de öncülük ettiğini ve dünyanın önde gelen haber ajansları arasında olduğunu söyleyen Gürdallı,  AA ile TAK arasında yıllardır devam eden işbirliğinin gelişerek süreceğini de sözlerine ekledi.

06/04/2020 13:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türk Ajansı Kıbrıs, Anadolu Ajans, tak, aa
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.