Türk Bankası hissedarlarına bonus hisse

ads ads ads ads
23/08/2017

ads
Türk Bankası hissedarlarına bonus hisse

Türk Bankası, 2012 yılından bu yana her yıl gerçekleştirdiği gibi, bu yıl da hissedarlarına bedelsiz (bonus) hisse dağıtımını sürdürüyor. Geçmiş yıl kârlarında biriken toplam 3 milyon 860 bin 567 Türk Lirası kapitalize edilerek, bedelsiz hisse olarak Türk Bankası hissedarlarına dağıtılmaya başlandı.

 

Özkaynak büyüklüğü 147 milyon TL’ye ulaşan Türk Bankası, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda, geçmiş yıl kârlarında biriken toplam 3 milyon 860 bin 567 Türk Lirası’nı kapitalize ederek, bedelsiz hisse olarak hissedarlarına dağıtmaya başladı. Toplumun her kesiminden, binin üzerinde hissedara sahip olan Türk Bankası’ndan, konuyla ilgili yapılan açıklamada tüm hissedarların bonus hisse sertifikalarını almak üzere Türk Bankası Yatırımcı İlişkileri Birimi’ne davet edildiği duyuruldu.

116 yıldır toplumsal ve finansal anlamda hep öncü olma misyonunu benimseyen ve yetkili sermayesini 82 milyon TL’ye yükselten Türk Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda özellikle teknoloji ve kurumsallaşma alanlarında yapılan yatırımlar sonucunda, bankanın operasyonel kârlılığının yükseliş trendinin bu yıl da devam ettiği vurgulandı. Güçlü bir sermaye yapısına sahip olan Türk Bankası bünyesinde gerek üst düzey müşteri hizmet kalitesi, gerekse finansal alanlarda yenilikler sunulmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğü ifade edilen açıklamada, bedelsiz hisselerin bu yılki oranının, geçtiğimiz yıl olduğu gibi hissedarların sahip olduğu hisselerin nominal değerleri üzerinden %5 olarak belirlendiği ve önümüzdeki yıllarda banka sermayesinin daha da güçlendirilmesi için bonus hisse dağıtımlarına devam edilmesinin planlandığı belirtildi.  

Açıklamada ayrıca “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kazançlı çıkan hissedarlarımız ve müşterilerimiz için, şeffaf bankacılık ilkesinden ödün vermeden hizmet kalitemizi geliştirmeye ve istikrarlı büyümemizi sürdürmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

23/08/2017 14:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türk Bankası
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.