Türkiye bursluluk sınavı 6 Haziran’a ertelendi

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belli değil.

ads ads ads ads
06/04/2020

ads
Türkiye bursluluk sınavı 6 Haziran’a ertelendi

KKTC vatandaşlarının da katılabildiği Türkiye 2020 bursluluk sınavı 6 Haziran’a ertelendiği TC Milli Eğitim Bakanı Selçuk tarafından açıklandı.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 bursluluk sınavını 6 Haziran'a ertelediklerini açıklayarak, merak edilen birçok konuya açıklık getirdi.

TC Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk  Sınavına girecek öğrenciler, 1.dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu  olacak" dedi.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: "25 Nisan'da yapılacak İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı 6 Haziran'a erteledik."

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2020 yılı sınav uygulama takvimine göre, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) 2020/İOKBS 6 Haziran'da gerçekleşecek.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belli değil.

BURSLULUK SINAVI ŞARTLARI

  1. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,
  3. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak,
  4. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/ cezası almamış olmak,
  5. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2019 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2020 Mali Yılı için tespit edilen 14.640,00 (ondörtbinaltıyüzkırk) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2019 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.
06/04/2020 15:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: türkiye, bursluluk sınavı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.