Türkiye Devlet Sanatçısı Gülsin Onay Piyano Resitali Verecek

ads ads ads ads
06/10/2021

ads
Türkiye Devlet Sanatçısı Gülsin Onay Piyano Resitali Verecek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) iş birliğinde, 5-7 Ekim 2021 tarihlerinde, Türk Piyanist Verda Erman’ın anısına düzenlenen 2. Gülsin Onay Piyano Festivali, 7 Ekim 2021 Perşembe akşamı, saat 20.00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, Türkiye Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın Kapanış Konseri olarak gerçekleştireceği piyano resitali ile sona erecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Gülsin Onay’a eşlik edeceği duyurulan Kapanış Konseri’nde, Senfoni Orkestrası’nın bir sanatçısında Covid – 19 tespit edilmesinden dolayı programda yer almayacağı bildirildi.

Gülsin Onay, 2. Gülsin Onay Piyano Festivali Kapanış Konseri’nde ilk bölümde sanatçı Frédéric Chopin’in “Op. 58 Si Minör Piyano Sonatı”nı seslendirecek. Resitalin ikinci bölümünde ise Gülsin Onay’a Kıbrıslı Piyanist Esra Poyrazoğlu Alpan eşlik edecek ve iki piyanist birlikte Edvard Grieg’in “Op.16 La Minör, Piyano Konçertosu” nu seslendirecekler.

    Festivalin organizasyonu Piyanist Atakan Sarı, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Koro Şefleri Erkan Dağlı ve Rana Uluçay ile Yönetim Kurulu Üyesi Esra Uluçaylı tarafından gerçekleştirildi.

 

06/10/2021 11:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Doğu Akdeniz Üniversitesi, DAÜ, Gülsin Onay
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.