Türkiye şehitlerine ağlıyor!

ads ads ads ads
05/02/2018

ads
Türkiye şehitlerine ağlıyor!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'da tanka düzenlenen saldırıda şehit olan 5 askerin cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Harekatın 15'inci günü olan 3 Şubat Cumartesi günü Şeyh Horoz bölgesinde, PKK/YPG'li teröristlerin tanka düzenlediği saldırıda şehit olan Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, Uzman Çavuşlar Fırat Karaca ve Ufuk Aktağ, Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ve Sözleşmeli Er Nurullah Seçen'in cenazeleri, yapılan otopsilerinin ardından Gaziantep Havalimanı'na getirildi. Burada şehitler için uğurlama töreni düzenlendi.

Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak ile protokol üyeleri ve askerler katıldı. Şehitlerin Türk bayraklarına sarılı tabutları, askeri manga tarafından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 2 uçağa taşındı. Şehitler toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Şehitlerden Muhammed Cihangir Çubukçu Şanlıurfa'da, Fırat Karaca Muş'ta, Halil İbrahim Aygül Çorum'un Alaca ilçesinde, Ufuk Aktağ Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde, Nurullah Seçen ise Konya'nın Ereğli ilçesinde toprağa verilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağ memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin babası Mehmet, annesi Tülay, eşi Nuray Aktağ gözyaşı döktü. Uzman Çavuş ağabeyi Engin Aktağ, anne ve babasına destek oldu. Baba Aktağ, burada yetkililere seslenerek, "Yetkililerden tek isteğim, beni götürecekler oraya, çocuğumun hayfını alacağım o hainlerden, tek isteğim bu, başka bir şey istemiyorum." dedi. Şehidin oğlu Muhammed Enes yakınları tarafından babasının tabutu başına getirilince gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenazenin getirilişi sırasında şehidin babası Mehmet, annesi Tülay, eşi Nuray Aktağ gözyaşı döktü. Baba Aktağ, burada yetkililere seslenerek, "Yetkililerden tek isteğim, beni götürecekler oraya, çocuğumun hayfını alacağım o hainlerden, tek isteğim bu, başka bir şey istemiyorum." dedi. Anne Aktağ ise "Vatan millet için gitti benim yavrum, benim yavrum göğsünü gere gere gitti, selvi boylu yavrum." diyerek ağladı.

Şehidin oğlu Muhammed Enes yakınları tarafından babasının tabutu başına getirilince gözyaşlarına hakim olamadı. O ağladıkça törendeki herkes de gözyaşlarına hakim olamadı...

Şehidin eşinin kamuflaj paltosunu giyen Nuray Aktağ, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

05/02/2018 17:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: türkiye, şehit
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.