Türkiye'de çift kol nakli yapılan ilk kişi normal hayatına döndü

Silaj makinesine kaptırarak kaybeden çiftçi Cihan Topal, yaşamını 12 yıl önce nakil yapılan iki kolla sürdürüyor

ads ads ads ads
17/01/2022

ads
Türkiye'de çift kol nakli yapılan ilk kişi normal hayatına döndü

Türkiye'de Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan ve 2008'de kollarını silaj makinesine kaptırarak kaybeden çiftçi Cihan Topal, yaşamını 12 yıl önce nakil yapılan iki kolla sürdürüyor. Türkiye'de çift kol nakli yapılan ilk kişi olan Topal, ağaçlarındaki zeytinleri çırpma makinesiyle toplayıp, çuvallara doldurarak sırtında taşıyor.

Çalıştıkça kollarının daha da güçlendiğini söyleyen Cihan Topal, "Herkes organlarını bağışlasın ki bütün nakil bekleyen hastalarımız bir an önce benim gibi sağlıklarına kavuşsun" dedi.

Türkiye'de çift kol nakli yapılan ilk kişi: Çocuklarımın ellerinden tutabiliyorum - 7

"ÇOCUKLARIMI ELLERİNDEN TUTUP OKULA GÖTÜRME MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM"

Kol naklinin üzerinden 12 yıl geçtiğini belirten Topal, "Şu an yapabildiklerim benim için hayaldi. Bugün bunları yapabiliyorsam, organ bağışına borçluyum. 2 çocuğumu her sabah ellerinden tutarak okula götürmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kimseye muhtaç değilim, her şeyi yapıyorum. Kendim 39, kollarım ise 12 yaşında" diye konuştu.

Türkiye'de çift kol nakli yapılan ilk kişi: Çocuklarımın ellerinden tutabiliyorum - 8

17/01/2022 15:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çift kol nakli, Türkiye
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.