Türkiye'de İkinci Bir 'Münevver' Vakası

ads ads ads ads
26/12/2013
HK

ads
Türkiye'de İkinci Bir 'Münevver' Vakası

Antalya’da Esma Ekinci’yi otel odasında boğduktan sonra cesedini 6 parçaya ayıran G.Ö.’nün, önce ekmek bıçağı ardından iki spor bavul satın aldığı ortaya çıktı. Tırnaklardaki doku kalıntısından yakalanmamak için kadının ellerini başka bir yere gömen G.Ö.’nün, 6 parçaya ayırdığı cesedi bir bavula, kadının eşyalarını ise diğer bavula koyduğu, daha sonra otele çağırdığı taksiciye eşya dolu bavulu taşıttığı anlaşıldı. G.Ö.’nün yüzündeki yaraları sorması üzerine de taksiciyi terslediği belirtildi. G.Ö.'nün bavullara bakmak isteyen jandarmaya ''İçinde kurban eti var'' dediği de ortaya çıktı. Benzer bir vahşi cinayeti de Cem Garipoğlu işlemişti. Bıçaklayarak öldürdüğü Münevver Karabulut'un kesik başını gitar kutusuna, vücudunu da bir vabula koyan Cem Garipoğlu, bavul ve gitar kutusunu çöp kutusuna atmıştı.

Akif ARICI/ANTALYA (DHA)

İzmir’den 3 ay önce gelerek barlarda garson olarak çalışan Esma Ekinci (37), şehir merkezinde bindiği bir minibüste tanıştığı evli ve 3 çocuk babası şoför G.Ö. (47) ile görüşmeye başladı. Yaklaşık 3 ay boyunca görüşmeye devam ettiği G.Ö. ile kentteki farklı otellerde kaldığı iddia edilen Esma Ekinci, son olarak 3 Aralık’ta cinayetin işlendiği Muratpaşa İlçesi’ndeki otele yerleşti. Bazen G.Ö. ile birlikte bazen ise tek gelerek otelde kaldığı kaydedilen Esma Ekinci son olarak pazartesi günü görüldü.

ÖNCE YASTIKLA BOĞDU, SONRA BIÇAK SATIN ALIP PARÇALADI

Pazartesi günü iddiaya göre aralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan kavga sonrasında Esma Ekinci'yi yastıkla boğan G.Ö. nefes almadığını fark ettiği kadını odanın küvetine taşıdı. Daha sonra hiçbir şey olmamış gibi Muratpaşa İlçesi’nde bir mağazadan ekmek bıçağı alan G.Ö ardından başka bir mağazadan da iki spor bavul aldı.

Otele geri döndüğünde küvette Esma Ekinci'nin cesedini parçalara ayıran G.Ö., kadının eşyalarını bir bavula, cesedi ise diğer bavula yerleştirdi. Önce lobiye inerek odanın hesabını ödeyen G.Ö., ardından öğle saatlerinde çağırdığı taksinin sürücüsü ile odaya çıktı.

ELLERİ FARKLI YERE GÖMDÜ

Esma Ekinci’nin kişisel eşyalarını koyduğu bavulu taksici Nurullah Akkan’a veren G.Ö., Ekinci’nin cesedinin bulunduğu bavulu kendisi taşıdı. Yüzündeki tırnak izlerini soran Akkan’a ters cevaplar vererek soru sormasını istemeyen G.Ö., yakalandığı yerin 20 kilometre yakınında inmek istedi. Valizlerle birlikte taksiden inen G.Ö. başka bir taksi ile Kepez İlçesi Çamlıca Köyü girişindeki yola kadar geldi.

Bileklerinden kestiği kadının ellerini ormanlık alana gömen G.Ö.’nün, bu sayede ceset bulunsa bile boğuşma sırasında kurbanının tırnaklarında kalan doku parçalarından yakalanmayacağını planladığı ortaya çıktı.

''BAVULDA KURBAN ETİ VAR''

Saat 16.00 sıralarında elleri gömdükten sonra bavullarla birlikte daha farklı bir yere gitmeyi düşünen G.Ö. kendisini fark eden ve şüphelenen Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından durduruldu. Kimlik kontrolünün ardından bavullara bakmak isteyen ekibe, içerisinde kurban eti olduğunu söyleyen G.Ö., jandarmanın bavulları kontrol etmesine engel olamadı. Açılan bavulda insana ait ceset parçalarıyla karşılaşan jandarma G.Ö.’yü gözaltına aldı.

İlk ifadesinde cesedin Esma Ekinci’ye ait olduğunu belirten G.Ö., kaldığı otelde boğarak öldürdükten sonra gömmek için parçalara ayırdığını itiraf etti. Gelen Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından bavullardan çıkarılan ceset parçaları ile gömüldüğü yerden çıkarılan eller, incelemenin ardından cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayın duyulmasının ardından gazetecilere konuşan taksici Nurullah Akkan, "Önce elindeki bavula yardım etmek istedim bana 'sen bırak' dedi. Yola çıktıktan sonra yüzündeki izleri sorunca 'dur sen şurada ne karışıyorsun işimize' dedi. Kendisi de bavul da aşırı derecede parfüm kokuyordu" dedi.

Gece boyunca sorgusu süren G.Ö. ise öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. 

26/12/2013 16:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Esma Ekinci, antalya, cinayet
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.