Türkiye'de OHAL Üçüncü Kez Uzatıldı

ads ads ads ads
18/04/2017

ads
Türkiye'de OHAL Üçüncü Kez Uzatıldı

OHAL’in üç ay uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Üçüncü kez uzatılan OHAL, bugün saat 01.00’den itibaren geçerli olacak.

Genel Kurul, dün Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) tavsiyesi üzerine OHAL’in üç ay uzatılmasına yönelik Başbakanlık tezkeresini görüştü. Tezkere, hükümet, gruplar ve şahıslar adına yapılan konuşmaların ardından oya sunularak kabul edildi. Tezkerenin görüşmelerinde HDP Grubu adına konuşan Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un, 21 Temmuz 2016’da, “OHAL’i üç aylığına ilan ettiklerini, en fazla 1,5 ayda kaldırmayı hedeflediklerini” açıkladığını hatırlatarak, “Şimdi sayısız tehdit örneği sunuyorsunuz. Kusura bakmayın, o açıklamanızı hatırlayın, onunla ilgili doyurucu bir açıklama yapma göreviniz var sayın bakan” ifadesini kullandı.     

BAKTIK Kİ MESELENİN ASLI ÖYLE DEĞİL

Sancar’ın sözleri üzerine yerinden söz alan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:     

“İlk olağanüstü hali ilan ederken samimi düşüncemiz oydu. Fakat, işin içine girdikçe, FETÖ ile olan bu mücadele devam ettikçe gördük ki şu an için dahi karda yürüyüp izini belli etmemiş bu grupla irtibatlı, iltisaklı çok sayıda insan var. Bunların devletin içerisinden temizlenmesi de bir sorumluluktur. Böyle olmasını ümit ediyorduk, o şekilde yola çıktık ama baktık ki meselenin aslı öyle değil. 1975’te Harp Akademilerinin, harp okullarının sorularını çalmış olan bir örgütten bahsediyoruz. Halen devletin en ince noktalarına kadar girmiş, belki oralarda kendini saklayan örgütlerden bahsediyoruz. Türkiye’nin gerçekten demokrasisini, birliğini, dirliğini yok etmeye çalışan çok sayıda terör grubundan bahsediyoruz. Mücadelenin zarureti dolayısıyla sürmüştür. Başlangıçtaki samimi niyetimiz hakikaten öyleydi. Bu işi en kısa süre içerisinde bitirip, Türkiye demokrasisinin normal bir şekilde yürümesini sağlamaktı ama maalesef bir ihtiyaç dolayısıyla bu ortaya çıkmıştır.”

18/04/2017 19:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: OHAL, TBMM, Olağanüstü Hal, son dakika, haberler
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.