Türkiye'de pozitif vakalara bileklik takılacak

TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, karantina ihlallerini önlemek için corona virüsü testi pozitif çıkanlara elektronik bileklik takılacağını açıkladı.

ads ads ads ads
28/09/2020

ads
Türkiye'de pozitif vakalara bileklik takılacak

TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadeleyi duyarsız vatandaşların sekteye uğrattığını söyledi. Koca “Her defasında ağır hastaya dikkat çekiyorum. Ama vatandaş vakaya takılmış” dedi. Ölümlerin hâlâ yüzde 88-90'ının 60 yaş üstü vatandaşlarda görüldüğünü belirtti. “Ne yapacaksınız?” sorusuna ise yeni bir uygulama ile yanıt verdi.

İKİ MODEL VAR

Buna göre pozitif olup evinde karantinada kalması gerekirken dışarı çıkanlara yönelik yeni bir uygulama başlatılacak. Bileklik uygulaması yapılacak. Ancak bunun için iki farklı model var. İlki pozitif olan ve evinde karantinada kalması gereken her kişiye bileklik takılması ve olması gereken yerden ayrıldığında merkezdeki alarmın çalması. İkinci model yine aynı mantıkla çalışıyor, ancak eve bir cihaz konuluyor, kişiyi bu cihaz takibe alıyor. Bakan Koca, bu iki projeden hangisinin hayata geçirileceği üzerinde çalışıldığı ifade etti.

28/09/2020 09:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türkiye, BİLEKLİK, vaka sayısı, korona
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.