Türkiye'de sporda tüm branşlar ertelendi

ads ads ads ads
19/03/2020

ads
Türkiye'de sporda tüm branşlar ertelendi

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun federasyon başkanlarıyla yaptığı toplantı sona erdi.

Bakan Kasapoğlu, başkanlar ile corona virüs salgınına ilişkin tedbirlerin ele alındığı görüşme sonrası futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyon başkanları ile yaptığı toplantı sonrası şunları söyledi;

"Corona virus ile ilgili çalışmamız devam ediyor: Türkiye olarak salgının ilk ortaya çıktığı andan itibaren işin üstüne giden ilk ülkelerden biriyiz. Gelişmeleri an be an takip ediyoruz. Sağlık Bakanlığı'nda operasyon merkezi var. Hastanın dünyadaki gelişimi, tedbirleri ivedilikle ele alan bir süreç var. Tüm önlemleri hızlı ve koordineli bir şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu salgının üstesinden millet olarak, devletin tüm kurumlarıyla el ele vererek üstesinden geleceğiz.

14 günlük karantina süreci, yurtdışından gelen vatandaşlarımız çok önemli. Tüm tedbirlere uymak çok önemli. Tüm kurum ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Yaygın bir yurt ağına sahip olmamız, bizler için önemli bir fırsat. Üniversitelerin tatil edilmesi ve öğrencilerin bu zamanı aileleriyle geçirmeleri nedeniyle yurtlarımızın doluluğu yüzde 25'e düştü. Yurtlarımız hem gözlem, hem de karantina bölgesi olarak kullanıyoruz. Vatandaşların geçici bir süre buraları kullanmalarına açtık.

Corona virüs tüm dünyada belki en çok etkilediği alanlardan bir tanesi de spor. Salgının kontrol altına alınamadığı ülkelerde spor müsabakaları ertelendi. Avrupa Şampiyonası 2021'e ertelendi. İstanbul'da büyük bir gayretle, TFF'ye de teşekkür ediyorum. Şampiyonlar Ligi finali var. Bu da ileri bir tarihte düzenlenmesi kararı alındı. Tüm kurumlarla sıkı irtibat halindeyiz.

Federasyon başkanlarıyla önemli bir toplantı yaptık. Detaylı, kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Sadece bugünler değil, yarınları da planlamak. Hiçbir süreci son 18 yılda sporda geldiğimiz mesafe hepimizin malumu. Bu süreç bize bir irtifa kaybı yaşatmamalı. Sporumuzun gençliğimizin ileri matuf olan yürüyüşü çok ciddi bir şekilde devam edecektir.

Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki toplantıda organizasyonların durumlarını masaya yatırmıştık. Salon organizasyonları başta olmak üzere tüm maçların seyircisiz oynanması yönünde karar almıştık. Bu geçtiğimiz hafta uygulandı. Euroleague, La Liga, Bundesliga gibi tatil kararları oldu. Ülkelerinde vaka sayıları binlerle ölü sayısı onlarla ifade edilirken ligler seyircili devam etti. Biz seyircisiz oynanma kararını vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz.

Corona virüs pandeminin yayılımı nedeniyle, salgının mevcut durumunun düşünülmesiyle yeniden değerlendirilmesi söz konusu. Ülkemizin en az zayiatla atlatılması için kararlar alındı. Bugün federasyon başkanlarıyla birlikte bu kararları tekrar mütalaa ettik ve liglerin hep birlikte ertelenmesine karar verdik."

19/03/2020 16:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: türkiye, spor branşları, ertelendi
MANŞETLER

HK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.