Türkiye'den Almanya'ya seyahat uyarısı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya yönelik bir seyahat uyarısı yayınlayarak, bu ülkede yaşayan ve ülkeye seyahat edecek Türk vatandaşlarını uyardı

ads ads ads ads
10/09/2017

ads
Türkiye'den Almanya'ya seyahat uyarısı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan "Almanya Federal Cumhuriyeti'ne İlişkin Seyahat Uyarısı" başlıklı açıklama ile Almanya'da yaşayan ve Almanya'ya seyahat edecek Türk vatandaşlarını uyardı.

Açıklamada "Almanya'da siyasi liderlerin seçim kampanyalarını Türkiye karşıtlığı ve Türkiye'nin AB üyeliğini engelleme temelleri üzerine kurduğu" savunulurken, Almanya'da siyasi atmosferin "bir süredir giderek artan şekilde aşırı sağ ve hatta ırkçı söylemin etkisi altında" bulunduğu ifade edildi. "Almanya'da Şansölye adayı bir parti liderinin açıkça ırkçı unsurlar içeren beyanları karşısında Alman makamlarınca herhangi bir tedbir alınmaması endişe ve ibret vericidir" açıklamasına yer verildi.

''Almanya'da Türklerin yaşadığı mahalle ve binalarda yangınların çıktığı, bu olayların en azından bir kısmının ırkçılar tarafından gerçekleştirilen kundaklama olayları olabileceği yönünde Türk ve Alman kamuoyunda şüphelere yer verilmesine karşılık Alman makamlarının bu olayların üzerine kararlılıkla gitmediği" belirtildi.

Açıklamada Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü davasına da değinildi. Konuyla ilgili olarak "NSU davası Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde 2013 yılında başlamıştır. Ancak 380 duruşma yapılmış olmasına rağmen adalet halen tecelli etmemiştir" denildi.

"Havalimanlarında kötü muamele görüyorlar"

Türk vatandaşlarının Almanya'ya vardıklarında havalimanlarında sıklıkla "keyfi olarak bekletme, sorguya çekme, saygısız davranma gibi kötü muamelelere maruz bırakıldıklarına" da dikkat çekildi.

Açıklamada Almanya terör örgütlerine kucak açmakla suçlanırken, "PKK ve FETÖ mensubu olduğu bilinen çok sayıda terörist Almanya'da barınmakta ve bu ülkenin sokaklarında serbestçe gezen teröristlerin yaptığı faaliyetlere göz yumulmaktadır" dendi.

Açıklamada bu nedenle "Almanya'da yaşayan ve bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında, faaliyetlerinde bu genel tabloyu gözönünde bulundurmalarında, olabilecek yabancı düşmanı ve ırkçı muamele, davranış ve sözlü saldırılar karşısında itidalli hareket etmelerinde, siyasi içerikli tartışmalara girmemelerinde, seçim öncesi siyasi parti toplantılarından, terörist örgütlerce düzenlenen ya da desteklenen Alman makamlarınca göz yumulan gösteri, yürüyüş gibi faaliyet alanlarından uzak durmalarında fayda görülmektedir" ifadelerine yer verildi.

10/09/2017 09:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türkiye, Almanya, seyahat uyarısı
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.