Türkiye'den Şama'a giden uçağı indirdi...

ads ads ads ads
12/01/2014

ads
Türkiye'den Şama'a giden uçağı indirdi...

Çin'in verdiği malzemeleri taşıyan, Bişkek'ten kalkan ve rotası Suriye'nin başkenti Şam olan bir uçak, Türkiye hava sahasına girdiğinde silah taşıyor olabileceği şüphesiyle ikaz edilerek indirildi.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'ten kalkan ve rotası Şam olan bir uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı’a indirildi. Yapılan aramada uçağın silah ve mühimmat taşımadığı, uçakta sadece çok sayıda battaniye ve insani yardım malzemesi olduğu ortaya çıktı.

Genelkurmay, uçağın Pakistan menşeili olduğunu, Bişkek'ten kalkarak Şam'a gittiğini, Çin'in verdiği malzemeleri taşıdığını ve uçağın Türk hava sahasından geçmesine, indirilip aranması kaydıyla izin verildiğini kaydetti. Uçağın indirilmesiyle ilgili bilgi veren bir yetkili, “Uçağın insani yardım malzemesi götürdüğü beyan edildi. Yapılan beyanda yer alan malzemelerin teyyidi için güvenli bir şekilde indirildi” dedi.

Uçakta battaniye ve insani yarım malzemesi bulunurken, uçağın halen Esenboğa Havalimanı'nda olduğu ve Türkiye'den yarın ayrılacağı belirtildi.

RUSYA İLE KRİZ OLMUŞTU

Türkiye, 2012’de askeri kargo taşıdığı şüphesiyle Moskova’dan Şam’a giden Suriye’ye ait A-320 tipi sivil bir uçağı yine savaş uçakları eşliğinde Esenboğa Havalimanı’na mecburi inişe zorlamıştı.

Mürettebat dahil 37 kişinin bulunduğu uçakta yapılan ilk araştırmada 12-13 adet dev koliye rastlanmış, kolilerden silah sistemleri parçaşı olduğu iddia edilen malzemeler çıkmıştı.

Hürriyet

12/01/2014 15:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: türkiye, şam, uçağı zorla indirdi, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.