Tutuksuz yargılanacaklar

ads ads ads ads
29/05/2023

ads
Tutuksuz yargılanacaklar

Araç İçerisinden Sirkat meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Muhammet Kadir Varan ve Azat Nur Şirin  mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru İlayda Ahmetoğlu olguları aktardı. Polis, huzurda bulunan zanlı  Muhammet Kadir Varan ve Zanlı Azat Nur Şirin’in Lefkoşa organize sanayi bölgesinde meydana gelen "Sur işlemeye teşebbüs" suçundan methaldar olduğunu belirtti. Polis, 25 Mayıs 2023 tarihinde saat 02:15 raddelerinde Lefkoşa Organize Sanayi bölgesi 3. cadde de bulunan Çapur Otoelektrik önünde parkedilmiş olan ve Çapur Otoelektrik kontolunde olan ve anahtarları içerisinde bulunan Honda marka siyah renk araç mal sahibinden izinsiz bir şekilde zanlı Varan ve zanlı Şirin tarafından sürülerek alınıp daha sonra saat 05:23 raddelerinde tekrardan alındığı yere geri bıraktıklarını anlattı. Polis, 25.05.2023 tarihinde saat 05:30 raddelerinde Zanlı Varan ve zanlı Şirin’in Honda marka aracı bıraktıktan sonra yine aynı yerde park halinde bulunan Çapur oto elektrik işletmesi önünde Ahmet Çapur'un sorumlulugunda bulunan Mercedes marka araç içerisinden bir  adet güneş gözlüğünü alıp, geri yerine bıraktıklarını belirtti. Polis, yine aynı tarihte yaşanan bu olaydan yaklaşık 15 dakika sonra yine Lefkoşa Organize Sanayi bölgesi 23. Sokak'ta bulunan Cinno Kaporta önünde park edilmiş olan ve Cinno Kaporta kontolunde olan ve anahtarları içerisinde bulunan Mazda marka gümüş renk aracın yine zanlı Varan ve zanlı Şirin mal sahibinden izinsiz alarak olay yerinden aracı alıp ayrıldıklarını anlattı. Polis, yine 25 mayıs 2023 tarihinde Lefkoşa polis müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından yapılan soruşturma neticesinde zanlı Varan ve zanlı Şirin tespit edilerek mal sahibinden izinsiz araç kullanamak sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapsamaksızın araç kullanamak suçlarından tutuklandıklarını belirtti. Polis, zanlıların davalarında hazır olmasını sağlamak amacıyla mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlıların  yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 1000’er TL nakdi teminat yatırmaları ve haftada 2 gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

(Kamalı Haber)

29/05/2023 14:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Muhammet Kadir Varan, Azat Nur Şirin 
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.