Twitter var olan bir özelliğini yineledi

Twitter geçen yıl kullanıcıları için sunduğu bir tweet'te kimlerin yanıt vereceğini sınırlamak seçeneği için yeni bir adım daha attı.

ads ads ads ads
14/07/2021

ads
Twitter var olan bir özelliğini yineledi

Geçen yıl kullanıma sunulan bir özellik yardımıyla, bir tweet’te kimlerin yanıt vereceğini sınırlamak seçenek olarak sunuluyordu. Lakin kullananların tweet’i göndermeden evvel kimlerin karşılık verebileceğini seçmesi gerekiyordu. Artık bu sistem direkt tweet atıldıktan sonrasında da geçerli.

Gönderilen bir tweet’teki karşılık seçeneklerini değişiklik yapmak epey kolay. Bir tweet’in sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayıp açılır menüden ‘kimlerin yanıt verebileceğini değiştir’ seçeneğiyle beraber süreç gerçekleştirilebiliyor.

Ayrıyeten yeniden tweet oluştururken kimlerin görüntülenebileceği kabaca seçilebiliyor; bunlar ortasında hepimiz, takip ettiğinizbireyler ve sırf bahsettiğinizşahıslar içeriyor.

Twitter, tweet attıktan sonrasında sağ üstteki üç nokta simgesinden düzenleme yapmayı sağlıyor.

Karşılık verecek bireyler tek tek seçilebiliyor

Yeni seçenek, kullanıcılara gönderileriyle kimlerin etkileşimde bulunabileceği mevzusunda fazlaca daha çok denetim sağlıyor. Bu sistemin aslolan hedefi platformdaki kelamlı tacizin önüne geçmeyi sağlamak.

Twitter aslen bununla beraber geri bildirim toplayabilmek ismine platforma getirmeyi düşündüğü fazlaca fazla özellik fikrini kontrol ediyor. Mesela bu ayın başlarında kullananların bir tek ‘Güvenilir Dostlar’ için makul tweet’ler göndermesine müsaade vermeyi düşündüğünü deklare etti. Bu, kullananların ferdî kıssalarını daha hususi olarak paylaşmasına olanak tanıyan Instagram’ın Yakın Dostlar özelliğine örnek bir yapı.

14/07/2021 18:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Twitter, haberkibris,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.