UBP’de Başkanlık yarışı

ads ads ads ads
23/10/2020

ads
UBP’de Başkanlık yarışı

Ulusal Birlik Partisi, yeni Genel Başkanı’nı belirlemek üzere 31 Ekim’de olağanüstü kurultaya gidecek. Genel başkanlık yarışı için şu anda kadar 4 isim adaylığını açıkladı… UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu,  Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz ve Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu Genel Başkanlık için aday olduklarını duyurdu. 

UBP Genel Başkanlığı için adaylığını ilk açıklayan isim UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel oldu… Üstel açıklamasında, ‘Yıllarını KKTC ve halkımızın bekası için harcamış yüce Meclisimizin en tecrübeli bireylerinden biri olarak, daha refah, daha mutlu, daha güzel bir geleceğe birlikte yürümek için önümüzdeki günlerde yapılacak olan kurultayda UBP Genel Başkanlığına aday olma kararı vermiş bulunmaktayım’ ifadelerini kullandı. 

Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan bir diğer isim UBP İskele Milletvekili, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu  ise “Halk için sorumluluklarımız olduğu düşüncesiyle gelecek nesillere hizmet etmek için aday olmaya karar verdim. UBP’de bayrağı tutacak kişiyim. Partide birçok aşamada görev yaptım. Beş kez bakan oldum. Beni ayıran en büyük özellik siyaseti halk için yapıyor olmamdır” dedi. 

UBP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan, UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz da, UBP’nin şanlı bayrağını daha iyi yerlere taşımanın, her UBP’linin olduğu gibi kendisi için de büyük bir onur olduğunu belirtti ve ‘Partime olan sevgimi ve vatanıma olan hizmet aşkımı siz değerli üyelerimizin de desteğiyle UBP Genel Başkanlığı ile taçlandırmak istiyorum’ dedi. 

UBP Lefkoşa milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da parti genel başkanlığına aday olacağını duyurdu. Faiz Sucuoğlu, “Adaylık için yola çıktık. Ama bunun resmileşmesi pazartesi olacak. Manifestomuzu açıklayarak resmi başvuruyu yapacağız” dedi. Genel başkanlık için adaylar 26 Ekim pazartesi saat 17.00’ye kadar parti merkezine başvuruda bulunulabilecek. (BRT) 

23/10/2020 08:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ulusal birlik partisi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.