UBP’li yetkililer açıklamalarda bulundu

ads ads ads ads
16/05/2019

ads
UBP’li yetkililer açıklamalarda bulundu

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Ünal Üstel, erken seçime gitmenin kolay olduğunu ancak ülkenin büyük sıkıntılar içinde bulunduğunu ve ülkeyi hükümetsiz bırakmak istemediklerini kaydetti.

UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, katıldığı bir tv programında koalisyon görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasında, fazla bir alternatifin olmadığını kaydeden Üstel, 3 ihtimalin yer aldığını, bunların da UBP- CTP koalisyonu, UBP- HP koalisyonu ya da erken seçim olduğunu kaydetti. “Erken seçime gitmek ve karar almak çok kolaydır” diyen Üstel, ülkenin büyük sıkıntıların içinde olduğunu, bu sebeple hükümetsiz bırakmak istemediklerini dile getirdi. Üstel, “Böyle bir ortamda ülkeyi hükümeti boş bırakmak hoş değil”  ifadesine  de yer verdi.

Öte yandan UBP İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada hakkında asılsız iddialar bulunduğunu belirterek, aktif siyasetin kendisi için “olmazsa olmaz” olmadığını belirtti.

Sennaroğlu, kendisi için önemli olanın Tarım Bakanı’nın kim olacağından ziyade üretici ve köylünün umutlarının hayat bulması olduğunu kaydetti.

Sennaroğlu; “Batma noktasına gelen HAYVANCI, 1 kg süt parası ile 1 kg yem alamazken  bu oran, en az 1.5 oranına çıkırılabilecek mi?? Ürününü hasat eden çiftçinin yaklaşık 120.000 ton ürünü depolanıp ödenebilecek mi? Halkımız patatesi yine 20 tl  kilosundan almaya muhtaç mı edilecek? Önemli olan bunlardır” dedi.

Bu arada, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, erken seçime hazır tek partinin Ulusal Birlik Partisi olduğunu ancak ülke menfaatleri için koalisyon dediklerini vurguladı.

Katıldığı TV programında koalisyon ile ilgili sorulara yanıt veren UBP Lefkoşa ilçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, erken saçimin var olduğunu ancak ülke menfaati için koalisyon çalışması yaptıklarını kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi’nin şu an yaptığı görüşmelerin ön görüşme olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, halkın beklentisinin UBP- HP yönünde olduğunu belirtti ve “masadan kalkan taraf biz olmayız” diye ekledi.

16/05/2019 19:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: UBP, Ünal Üstel, Sadık Gardiyanoğlu, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.