Üç büyük merkezde en düşük seviyeye ulaştı

ads ads ads ads
04/05/2020

ads
Üç büyük merkezde en düşük seviyeye ulaştı

Çin’de ortaya çıktıktan sonra bütün dünyada paniğe sebep olan korona virüsüne karşı alınan önlemler işe yaramaya başladı… Korona virüsünden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya, İspanya ve Fransa’da günlük ölüm sayıları son ayların en düşük seviyesine ulaştı.

Dün açıklanan verilere göre Fransa’da 135 insan yaşamını yitirirken, İspanya’da mart ayının ortasından beri en düşük ölüm sayısı açıklandı. İspanya’da dün 164 insan korona virüsüne bağlı sebeplerle öldü.

İTALYA’DA 2 AYIN EN DÜŞÜĞÜ
Benzer bir oran da İtalya’dan geldi… İtalya’da iki ayın en düşük ölüm sayısı açıklandı.

İtalya’da son 24 saat içerisinde 174 insanın öldüğü belirtildi.

RUSYA’DA VAKA YÜKSEK ÖLÜM DÜŞÜK
Korona virüsünde vaka sayısı dün 10 bin artan Rusya’da vaka hızla yayılırken, ülkede yaşanan Covid-19’a bağlı ölüm sayısı ise diğer ülkelere göre daha düşük. Rusya’da dün 58 insanın yaşamını yitirdiği ve toplam 1.280 insanın öldüğü belirtildi.

ABD ve İtalya’nın ardından en çok ölümün yaşandığı İngiltere’de de son 24 saat içerisinde 315 insan yaşamını yitirdi. Fakat İngiliz yetkililer salgının tavan yaptığını ve hastaneye gelen yeni hasta sayısında bir düşüş yaşandığını duyurdu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK YAŞANDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü ile ilgili güncel verileri kamuoyu ile paylaştı. Koca, 11 Mart’tan bu yana ilk kez dün iyileşen hasta sayısının mevcut korona virüsü hasta sayısını geçtiğini söyledi.

04/05/2020 08:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ı Fahrettin Koca, korona virüsü, İtalya, İspanya, Fransa
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.