Uçak kazası soruşturmasında yeni gelişme

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin kusur durumunun tespit edilmesi amacıyla bilirkişi raporu hazırlanacak.

ads ads ads ads
25/09/2020
HK

ads
Uçak kazası soruşturmasında yeni gelişme

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 Şubat'ta 177 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.

Savcılık soruşturma kapsamında, sanıkların kusur durumunun belirlenmesi için 5 klasör ve CD'nin yer aldığı dosyayı bilirkişi heyetine gönderdi.

6 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ HEYETİNE 3 AY SÜRE

Dosyanın ulaştığı 6 kişilik bilirkişi heyetine, raporun hazırlanması için 3 ay süre verildi.

Uçak içindeki konuşmaları çözümleyecek olan bilirkişiler, pistteki zeminle ilgili analiz yapacak, meteorolojik verileri, uçağın teknik donanımlarını ve pilotların iniş iradesini değerlendirecek.

KAPTAN PİLOTUN EV HAPSİ KALDIRILDI

Bu arada, geçtiğimiz mart ayında tutuklanan M.A. hakkında, daha sonra tahliye edilerek getirilen ev hapsi şeklindeki adli kontrol uygulamasının kaldırıldığı öğrenildi. Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

25/09/2020 15:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türkiye, Polis, Adliye, İstanbul, uçak
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.