Uçaner: Toplantıdan doktor takviyesi kararı çıkmasını bekliyoruz

Acil Durum Hastanesi Başhekimi Erol Uçaner, bugün yapılacak toplantıda önemli kararlar alınmasını beklediğini açıkladı.

ads ads ads ads
02/08/2021

ads
Uçaner: Toplantıdan doktor takviyesi kararı çıkmasını bekliyoruz

Haber Kıbrıs-Özel

Acil Durum Hastanesi Başhekimi Erol Uçaner, Günaydın Haber Kıbrıs programında açıklamalarda bulundu. Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi’nin sorularını yanıtlayan Dr Erol Uçaner, hastanede saat 09:00 itibariyle toplam 74 hasta olduğunu, 69 hastanın normal bölümde 5 hastanın da yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyledi. Başhekim Uçaner, 2 hastanın da entübe olduğunu ifade etti.

“Göğüs ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı sayısında sıkıntı yaşıyoruz”

Acil durum hastanesinde yatak kapasitesinin artırılabileceğini ancak hastalarla ilgilenecek doktor ve hemşire sayısının yeterli olmadığını anlatan Uçaner, “Göğüs hastalıkları ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı sayısında sıkıntı yaşıyoruz. Bu iki bölümdeki uzman sayısının artması lazım ancak özel sektörde de bu bölümlerde yeteri sayıda doktor yok” dedi.

“İzinli olan doktorlar hastaneye geliyor”

Bir doktorun, pozitif olması bir başka doktorun ise trafik kazası geçirmesi nedeniyle bu hafta sonu olağanüstü bir çalışma gösterdiklerini dile getiren Uçaner, “Doktorlar günde ortalama 100 hastaya bakıyor. İzinli olan doktorlar fedakârlık yapıp hastaneye geliyor. Bu fedakârlığın karşılığı olarak vatandaşımız da kendilerini korusun” ifadelerini kullandı.

"Hastaneye yatışlar artıyor"

Son dönemde günde ortalama 150 vaka çıktığını bunlar içinde her gün 5 kişinin hastaneye yatırıldığına dikkat çeken Uçaner, “Evde tedavi olan ancak durumu kötüleşen 3-5 kişi daha hastaneye geliyor ve hasta sayısı artıyor” şeklinde konuştu.

“Hasta sayısı düşmeseydi göğüs karantina açılacaktı”

Uçaner hastaların iyileşip taburcu olduğunu ancak sağlık görevlilerinin görevlerine devam ettiğini belirterek, “Sağlık çalışanları salgın başladığından beri olağan üstü çalışıyor. İzin ve tatillerden dönüyor. Dün taburcular olmasaydı hasta sayısı 99 olacaktı ve göğüs karantina açılacaktı” dedi.

“Bakanlık, doktor ve hemşire bulsa istihdam edecek”

Sağlık Bakanlığının kendilerine her türlü desteği verdiğine dikkat çeken Uçaner, “Doktor ve hemşire yok olsa bakanlık alacak” diye ifade etti.

“Devlet hastanelerinden takviye doktor geliyor”

Devlet hastanelerinden her ay 2 ve 3 farklı branştan doktorların gelip acil durum hastanesine destek verdiğini vurgu yaptı. 15 Temmuz 15 ağustos arasında Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ameliyathaneler tadil edilip elden geçirildiğini anlatan Uçaner, “Acil hastalar dışında ameliyat yapılmaz burada görev yapmayacak bir cerrah bize yardım edecek” dedi.

“4 doktor bile yükümüzü hafifletir”

Devlet Hastanesinde görev yapan bölümlerden birer doktor görevlendirilmesi durumunda rahatlayacaklarını anlatan Uçaner, “4 doktor bile bize takviye gelse büyük ölçüde yükümüzü hafifletir” ifadelerini kullandı.

“Toplantıdan önemli karar çıkmasını bekliyoruz”

Uçaner bugün toplantı yapılacağını ve önemli karar çıkmasını beklediklerini ifade ederek, “Bu yük 10 doktorun üzerine yıkılmamalı. Takviyelerin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Kayıt memuru, sekreter ve şoförlere de teşekkür ederim”

Salgın başladığından beri sağlık görevlilerinin büyük özveriyle çalıştığından bahseden Uçaner, doktor ve hemşirelerin yanı sıra kayıt memurları, sekreterler ve şoförlere de teşekkür etti.

Kışa hazırlıklı girilmesi için herkese aşı olması çağrısında bulunan Uçaner, yakın zamanda aşı olan ve olmayan hastaların durumlarıyla ilgili hastalığı nasıl geçirdikleri konusunda bilgiler paylaşılacağını kaydetti.

02/08/2021 11:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erol, uçaner, pandemi, vaka, doktor takviye
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.