Ucuza Seyahat Etmenin Püf Noktaları Nelerdir?

ads ads ads ads
08/08/2018

ads
Ucuza Seyahat Etmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Hepimiz seyahat etmeyi severiz. Daha önce görmediğimiz şehirler ve ülkeleri ziyaret etmek, bu şehirlerin kendine has yerlerini keşfetmek seyahat etmenin en tatmin edici tarafıdır. Fakat düzgün bir planlama yapmazsak seyahatimizin sonunda beklenmedik faturalarla karşılaşabiliriz. 

 

Seyahat harcamalarımızın büyük bir bölümünü uçak biletlerine ödediğimiz tutarlar belirliyor. Fakat ucuz uçak bileti bulmak her zaman mümkün olmuyor. Bir seyahati planlarken bazen haftalarca en uygun bileti nereden bulabileceğimizi aramakla uğraşıyoruz. Halbuki bu vaktimizi gideceğimiz şehirde yapabileceğimiz şeyleri araştırarak vaktimizi daha verimli değerlendirebiliriz.


Ucuz Uçak Bileti Bulma Yöntemleri

1.Esnek Seyahat Tarih Belirlemek

Seyahatleri planlarken mümkün olduğunca esnek olmak bizim avantajımıza olacaktır. Uçak biletlerinin fiyatları gideceğimiz döneme ve şehire göre artışlar gösterebiliriz. Bu konuda detaylı bir araştırma yapmak harcamalarımız azaltmamızda yardımcı olacaktır. Örneğin kasım ayında Münih’e gitmek Oktoberfest ile aynı zamana denk geleceği için normalde ödeyeceğimiz fiyattan daha fazlasını ödemek zorunda kalabiliriz.

2. Uçuş Aralığı

Uçuş aralığının önemi zannettiğimizde çok daha fazla. Hafta içi uçuşları hafta sonu uçuşlarına göre %10 daha ucuzdur. Bunun en önemli sebebi herkesin ziyaretlerini haftasonu yapmak istemesidir. Her şehir hafta sonları daha canlı ve eğlenceli, bu su götürmez bir gerçek fakat bu seçimin biletimiz üzerinde ekstra bir maliyeti olacaktır. Eğer 1 haftadan uzun kalacaksanız hafta içi varıp, hafta sonu ayrılmak daha avantajlı olacaktır. Bu sayede şehrin hafta sonu güzelliklerini de kaçırmamış olursunuz.


3. Biletinizi Erkenden Alın

Bütün havayolları uçuş tarihi yaklaştıkça fiyatlarını yükseltir. Önce daha ucuz fiyattan biletlerin bir bölümü satar, sonra talebe göre fiyatlara artış yansıtırlar. Özellikle fazla tercih edilen şehirlere uçmayı planlıyorsanız bu artış sizi daha fazla etkileyecektir. Biletinizi uçuşunuzdan en az 21 gün önce almanız bu değişikliklerden en az seviyede etkilenmenizi sağlar. Daha geçe bırakırsanız %20 ile %40 arasında fazladan bir bilet tutarı ödemek zorunda kalabilirsiniz.

4. Arama Motorları Kullanın

Bir güzergâha yönelik bilet ararken her havayolu firmasının web sitesine girip tek tek güzergâh ve tarihleri yazmak can sıkıcı olabiliyor. Bunun yerine arama motoru kullanmak daha sağlıklı sonuçlar verir. Hem en ucuz seçenekleri görebilir hem de farklı filtreleri kullanarak ihtiyaçlarınıza en uygun bileti bulabilirsiniz.

Arama motorları biletleri gerçek fiyatından yüksek gösterebiliyor. Bu durumu yaşamamak için biletin ait olduğu havayolunun kendi sitesinden de kontrol etmek sizin avantajınıza olacaktır. Bazen bu durumun tam tersi de olabilmekte. Arama motoru bileti olduğundan daha ucuza satabilir. Bu tabiki bizim avantajımıza olan bir durum. Fakat tam anlamıyla emin olmak için her iki siteden de kontrol etmek daha sağlıklı sonuç verecektir.


Bu konuda en ucuz fiyatları bulmamıza yardımcı olan Tickets, seyahat bütçemizin en büyük kalemlerinden biri olan uçak biletini mümkün olduğunca azaltmamıza yardımcı oluyor. Beraber çalıştığı tüm hava yolu şirketleri ile beraber isteklerinize uygun en ucuz fiyatları belirliyor ve 3000 farklı teklif arasından size en uygun olanı belirleyip bileti almanıza imkan sağlıyor.

Size en uygun ve ucuz uçuşu ararken bilmeniz gerekebilecek konuları aşağıda sıraladık.

Ana sayfa üzerinden kalkış-varış noktaları, tarih ve kişi sayısını girmeniz yeterlidir. Açılacak ekrandan size en uygun uçuşları karşılaştırabilirsiniz.

Seyahatinizi 364 gün öncesinden planlamanın mümkün olduğu gibi, istediğiniz uçuştan 4 saat öncesine kadar bilet almak mümkün.

İsteğiniz uçuşu bulmanıza rağmen araştırma yapmaya devam etmek ve bulduğunuz bilet fırsatını kaçırmamak için tickets.com.tr üzerinden ücretsiz online rezervasyon yapabilir ve 24 saat içinde biletinizi satın alabilirsiniz.

Visa, Mastercard, banka aracılığıyla ödeme ve BKM Express ile ödeme yapmak mümkündür. Ayrıca alışverişlerinizde taksitle ödeme yapabilirsiniz. Fakat taksit yapabileceğinizden emin olmak için bankanızla iletişime geçmenizi öneririz.

Rezervasyon durumunuzu ve tarife kurallarını öğrenmek için ‘Biletim’ bölümünden öğrenebilirsiniz.

Biletiniz üzerinde değişiklik yapabilirsiniz fakat Havayolu şirketinin tarife kurallarına, bilet fiyatındaki farklılıklara göre değişiklik gösterebilir, ayrıca acenta değişiklik için hizmet bedeli alabilmektedir.

Sağlık sorunları veya vize reddi yüzünden seyahatinizi iptal etmeniz gerekiyorsa gerekli belgeleri göndererek biletinizi iptal edebilirsiniz. Talebiniz alındıktan sonra hava yolunun iade politikalarına bağlı olarak iptalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

08/08/2018 15:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ucuza Seyahat, püf noktaları, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK FIRSATLAR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.