UKÜ’de Kimya Yüksek Lisans Programı açıldı

ads ads ads ads
22/02/2019

ads
UKÜ’de Kimya Yüksek Lisans Programı açıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’ne bağlı Kimya Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı.

Kimya Yüksek Lisans Program Başkanı Doç. Dr. Nur Paşaoğluları Aydınlık, program kapsamında öğrencilerin bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları irdeleyip yorum yapma, yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme ve kimya ile ilgili disiplinlerdeki gelişmelere orijinal katkıda bulunmalarını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Programın iki yıllık İngilizce dilinde bir lisansüstü eğitim programı olduğunu dile getiren Doç. Dr. Aydınlık, program kapsamında öğrenciye araştırma motivasyonu kazandırıp, öğrencinin ilgi duyduğu konuda ileri düzeyde gelişmesini temel aldıklarını açıkladı.

Aydınlık, program kapsamında İleri Genel Kimya, Organik Kimya, Organik Fotokimyaya, Kimyada Spektroskopik Yöntemler, Organik Elektrokimya,  Biyokimya, Spektroskopik ve Kromatografik Cihaz Kullanım Teknikleri gibi ders içeriklerinin olduğunu belirterek, yüksek lisans tezi hazırlama zorunluluğunun bulunduğunu da hatırlattı. Böylelikle yeni orijinal sonuçların keşfedilerek, bilim dünyasına kazandırılacağının altını çizen Doç. Dr. Aydınlık, programın modern kimyanın her alanında ve disiplinler arası çalışmalar ile birçok farklı dalda araştırma olanağı sunduğunu da kaydetti.

Lisans eğitimini Kimya alanında yapmamış adayların Kimya Bölümü Yüksek Lisans Kurulu tarafından belirlenen bilimsel hazırlık derslerini tamamlaması gerektiğine de dikkat çeken Aydınlık, böylelikle kimyagerlik mesleğini ileri seviyeye taşıyabileceklerini aktardı.

Alanında uzman akademik kadrosu ve fiziki laboratuvar olanakları açısından UKÜ Kimya Yüksek Lisans programının yeterli alt yapıya sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Aydınlık, mezun öğrencilerin kimya, farmakoloji, tekstil, ilaç, gıda endüstrilerinde, sağlık kuruluşlarında, hastanelerde, araştırma merkezlerinde, özel sektör kurumlarının araştırma-geliştirme birimlerinde ve tıbbi tahlil laboratuvarlarında iş imkânı bulabileceklerini de kaydetti. 

22/02/2019 17:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: UKÜ’de Kimya Yüksek Lisans Programı açıldı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.