Ulaştırma Bakanı Atakan: Kamu ihaleleri hız kazanacak

İç borçlanmadan gelen kaynak sağlık, ulaştırma ve bir okul yapımı için harcanacak

ads ads ads ads
03/06/2020

ads
Ulaştırma Bakanı Atakan: Kamu ihaleleri hız kazanacak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi’nin sorularını yanıtladı.

Pazartesinden itibaren terhis olan askerler için tahliye uçuşu yapıldığını söyleyen atakan, terhis olan askerlerin uçaklarla evlerine gönderildiğini açıkladı.

Bakan Atakan karantina koşulları çerçevesinde Haziran ayı içerisinde İngiltere’den üç uçuş olacağını buna Türkiye’den iki uçuşun eklenebileceğini söyledi.

İç borçlanmadan gelen kaynağın sağlık, ulaştırma ve bir okul yapımı için harcanacağını belirten Bakan Atakan şöyle konuştu: “Kamu ihaleleri ile piyasaya para enjekte edilecek daralan ekonomileri de rahatlama kamu ihaleleriyle sağlanabilecek. Bu para ciddi bir devinim sağlayacak.”

SIFIRDAN İKİ YENİ HASTANE

Bakan Atakan 2020 yılına sonuna kadar sıfırdan iki yeni hastanenin hayata geçirilmiş olacağını belirterek yeni Lefkoşa Hastanesi’nin projelendirilmesi ile ilgili de bu yıl adım atılacağını vurguladı.

“5 PROJENİN 3’Ü İÇİN HAREKETE GEÇTİK”

Yol projeleriyle ilgili de bilgi veren Bakan Tolga Atakan, “Dağyolu, Kuzey Lefkoşa Yolu ve İskele Çayırova yolu için çalışıyoruz. Dağyolu seneye diğer iki yol için 3 ay içinde bitirip tamamlayacağız” dedi.

Bakan Atakan inşaatlarda çalışacak olanların 14 gün karantinada tutulacağını ardından işlerine başlayacaklarını açıkladı.

Güzelyurt - Lefke Yolu ve Girne’den Çatalköy’e giden Çevre Yolu noktasında da çalışmaların başlayacağını belirten Atakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplam 12 kilometreyi yeniden ihale etmek ve şantiye kurmak için çok kısa bir mesafe. Burada bu projeleri tamamlamak için yerli ihale açmak istiyoruz. 2020 yılı içerisinden buna doğru bir yönelim vardı. Araya pandemi girdi. Geçmişte yaşanan bazı olumsuzluklar oldu ama bunu tersini çevirmek mümkün. Lefke Yolu’nun kalan kısmını kendi kaynaklarımızla bitirebilir miyiz bunu araştırıyoruz. Gerekirse iç borçlanma çerçevesinde alacağımız kaynaktan kendimiz ihale edip bu yolu tamamlayacağız.  Bakanlığımızın hazırladı 17 proje var. Bakım onarım, yol çizim tabelalama gibi. İç borçlanma çerçevesinde süratle bunların ihale süreçlerini tamamlayacağız.”

03/06/2020 09:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tolga atakan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.