Ülke insanına yaşatılanlar için ''maskaralık'' sözü çok hafif bile kalır

   Siz söyleyin bu kadar anormalliğin olduğu bir yerde insanlar olup bitene “Maskaralık” deyince suçlu mu olur? Tüm bunlar maskaralık değil de nedir? Hatta bunlar için maskaralık çok hafif kalmaz mı?

ads ads ads ads
22/04/2022

ads

Ali Baturay Ali Baturay


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Başbakan Faiz Sucuoğlu, “ülkeyi soktukları durumu” normal gelişmeler gibi sunmaya çalışıyor.

    Kendilerinin yaptıkları normal, yapılan eleştireliler ise abartılı ve acımasız onlara göre.

    Sürekli olarak, Pandemi, Türk Lirası’nın değer kaybından oluşan döviz krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi sorunları öne sürerek, yaptıkları hatalar, yapamadıkları işler için anlayış bekliyorlar.

   Evet o sorunlar var ve tam da bu yüzden çok daha dikkatli olmaları, toplum faydasına radikal kararlar almaları, ortaya vizyon koymaları gerekiyor.

   Ancak hükümet edenler ve Cumhurbaşkanı ne yapıyor? Var olan sorunları çözmek yerine, kendileri bunun üzerine sorunlar yaratıyorlar.

    Bir süreden beridir yaşanan ve tüm ülkeye yaşatılan sorun, UBP ile başka kesimlerin sorunu değil, UBP’liler ile UBP’lilerin sorunudur, parti için kavgaların, çatışmaların ortaya çıkardığı bir karmaşadır.

   UBP Başkanı, Başbakan Sucuoğlu, kabineye aldığı Oğuzhan Hasipoğlu’nu orada tutamıyor, 17 günde değişmek zorunda kalıyor, “dışarıdan bakan atanmayacak, bakanlar mutlaka milletvekili olacak” diyor hatta bu konuda parti meclisinden karar da üretiyor ama Tahsin Ertuğruloğlu’nu kabineye alıyor…

   Başbakan, Maliye Bakanı ile sorun yaşıyor, onu görevden almak için yaptığı ilk denemede Ankara’dan davet gelince erteliyor, döndüğünde görevden almaktan vazgeçiyor, birkaç gün sonra yine sorun yaşıyorlar ama onu yine görevden alamıyor.    

   Hükümet verdiği sözleri tutamıyor, aldığı kararları uygulayamıyor, çelişkili icraat ve açıklamalar yapılıyor.

    Hükümetin kurulduğu günden, istifasının geldiği 59’uncu güne kadar yığınla tuhaf iş olduğu için yaşanan tuhaflıklara “maskaralık” denince de bozuluyorlar.

   Başbakan Sucuoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın “maskaralık” sözüne, “Maskaralık alışkın olduğumuz bir kelime değil… İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte daha fazla gerginlik yaratmamak en büyük amaç olmalı. Daha dikkatli olunmalı” diyor…

   Halbuki gerginliği yaratan da kendileri, dikkatli olmayan da kendileri…

   “Maskaralık” sözünü yalnızca Tufan Erhürman söylemiyor ki… Ülkede birçok insan yaşananlara “maskaralık” diyor, hatta daha neler neler söylüyor insanlar, bir duysalar…

   Bir duysalar söylenenleri, “maskaralık” sözü o söylenenler yanında çok masum kalır.

   Başbakanın, Maliye Bakanıyla kamuoyuna açık yaşadığı gerginlik normal mi?

   Başbakanın EL-SEN’in antetli kağıdına yazılmış şeylerin altına imza atması normal mi?

   Başbakanın, EL-SEN’in, “polise, yargıya müdahale edilmesi” talebinin altına imza atması normal mi?

   Başbakanın, İhale Yasası’nı yok sayarak, sendikanın talebi olan “doğrudan alım yöntemiyle” iki jeneratör alma talebini kabul edip, düzeltilmiş ikinci metne imza atması, yani bunu kabul etmesi normal mi?

   Başbakanın elektriğe ve alkollü içkiye getirilen astronomik zamma indirim yapacağını açıkladığı gün, “bir aylık” demezken, hatta bu indirimle ülkenin neler kazanacağını açıklarken, Maliye Bakanı da bu indirim için "her ay 180 milyon TL’yi nasıl bulacağız?” derken, Ankara dönüşü “indirim bir aylıktı” demesi normal mi?

   İndirim sözü veren hükümetin neredeyse bir ay oluyorken o “bir aylık indirimi” bile yapamaması normal mi?

    Başbakan, indirimi bir ekibin yapacağını ama o ekibin tümünün korona pozitif olduğunu söylemesine rağmen, bu bilginin doğru olmadığının anlaşılması ve medyaya sızması normal mi?

    Türkiye ile imzalanan “İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü” tarihte ilk defa bu kadar uzun süre kamuoyu ile paylaşılmadı. Bir haftadır protokolün paylaşılmaması, hatta geçen pazartesi günü Başbakanın “bugün akşamüzeri, en geç yarın muhalefet liderlerine protokolü vereceğim” dediği halde halen vermemiş olması normal mi?  

    Başbakanın, Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alınma yazısını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a verdiği halde Tatar’ın görevden almaya yanaşmaması, o gün karar vermesi gerekirken ertesi güne bırakması, Başbakanın “onunla çalışamam” demesine rağmen arabuluculuğa soyunması normal mi?

    Başbakanın, Tatar’dan gelecek cevabı beklemeden bu kez de hükümetin istifasını sunması ve “Ya Atun’u görevden almamıza izin verirsin ya da bizim istifamızı kabul edersin” demesi normal mi?

   Ersin Tatar’ın, Maliye Bakanının görevden alınmasına onay vermek varken, hükümetin istifasını kabul etmesi ve 59 günlük hükümet için her şeyin sil baştan başlamasına, en zor günlerde bir de yeniden hükümet kurma çalışması yapılmasına neden olması normal mi?

     Ersin Tatar’ın bir taraftan “Başbakan bir bakanla çalışmak istemezse görevden alır. Bakan atamasında Cumhurbaşkanı olarak onaylamayabilirim ama bakanı görevden alma istemini reddetme gibi bir durumum yok” derken diğer taraftan “Sunat Atun için istişareler ve belki ara bulma çalışmaları yürütmek için” görevden alınmayı geciktirdiğini söylemesi normal mi?

     Ersin Tatar’ın “Başbakandan birkaç saat izin istedim” demesine rağmen aslında birkaç saatin çok ötesinde zaman harcaması, karar vermesi gereken saatlerde önce iftar yemeğine katılması, sonra da maç izlemeye gitmesi hatta kararını ertesi güne bırakması normal mi?

      Görevden alma yazısı kendisine geldiğinde Anayasayı, yasaları aklına getirmezken, hükümetin istifası önüne gelince Başsavcıyı aramak aklına gelmesi ve o kararı uygulayıp ülkeyi kilitlemesi normal mi?

    Peki Başbakanın, “Eğer Cumhurbaşkanı Maliye Bakanını görevden alabilseydi, indirimleri yapacaktık” demesi, dikkatinizi çekiyorum, “Görevden alabilseydi” demesi normal midir?

    Bugün hiçbir şey olmamış gibi Cumhurbaşkanının hükümeti kurma görevini yeniden Faiz Sucuoğlu’na vermesi çok mu normaldir?

    Siz söyleyin bu kadar anormalliğin olduğu bir yerde insanlar olup bitene “Maskaralık” deyince suçlu mu olur? Tüm bunlar maskaralık değil de nedir? Hatta bunlar için maskaralık çok hafif kalmaz mı?

22/04/2022 23:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ali baturay
MANŞETLER

HK Ali Baturay

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.