Ülkedeki “yasa tanımaz” kişiler...

ads ads ads ads
14/12/2012
Kıbrıs Gazetesi-Rahme Çiftçioğlu

ads
Ülkedeki “yasa tanımaz” kişiler...

Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde imar yasasına aykırı olarak inşa edilen ve kaymakamlık tarafından iki kez mühürlenen binada inşaat çalışmaları son sürat devam ederken, bölge sakinleri bu duruma isyan etti.
Ülkedeki “yasa tanımaz” kişilerin günden güne arttığına dikkat çeken mahalle sakinleri, “Buna kim dur diyecek?” diye sordu.
KIBRIS’a konuşan Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana ise söz konusu binanın imar yasasına aykırı olarak ve izinsiz inşa edildiğini doğrulayarak “Polis ve Şehir Planlama Dairesi konuyla ilgili bilgilendirildi. Yasa çerçevesinde mal sahibine yaptırım bildirimi verilecek. 31 Aralık’a kadar izinsiz yaptığı inşaatı kaldırması istenecek. Eğer kaldırmazsa 31 Aralık’tan sonra hakkında yasal işlem başlatılacak” dedi.
Dana, Lefkoşa’nın sorunlu dönemini fırsat bilenlerin yasalara aykırı davranmak istediğini vurgulayarak, “Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Mühür iki defa kırıldı

Yaklaşık 15 gün önce söz konusu binanın mühürlendiğini ancak mühre rağmen binadaki tamiratın devam ettiğini anlatan Mustafa Sadeli isimli bir vatandaş, “Kaymakamlığın ekipleri 2 gün önce yine geldi ve burayı mühürledi. Ancak mührü ciddiye alan yok” dedi.
Durumu, yetkili makamlara bildirdiğini ancak günlerdir sonuç alamadığını ifade eden Sadeli, “Apartmanımızın dibinde bulunan ve sınır ihlali yapılarak inşa edilen bu binanın biran önce yıkılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki (LTB) grevin bazı insanları yüreklendirdiğinden söz eden Mustafa Sadeli, “Herkes aklına eseni yapıyor” diye konuştu.
Söz konusu binanda daha önce küçük bir market açıldığını, burasının bir süre de restoran olarak işletildiğini ifade eden Sadeli, barakadan bozma binanın inşaatla eski alanının iki katına ulaştığını söyledi.

14/12/2012 10:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kaymakamlık, Kemal Deniz Dana, göçmenköy, izinsiz inşa, polis, Şehir Planlama Dairesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.