Uluçay, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

ads ads ads ads
22/04/2019

ads
Uluçay, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Atatürk’ün çağdaş yönetim ülküsünü benimsemiş Kıbrıs Türk halkının, egemenliğin halktan kaynaklandığı ilkesini kabul etmiş ve Kıbrıs adasının iki siyasi eşit halkından biri olarak gerek kendi yönetimi, gerek adanın yönetiminde egemenlik haklarından asla vazgeçmediğini vurguladı.

Uluçay, “Kıbrıs sorununun çözümü için umutlarımızı canlı tutarken, böylesi bir anlamlı hafta vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Kıbrıs Türk halkı egemenlik haklarından ve bunun doğal bir tezahürü olan siyasi eşitlik ilkesinden asla taviz vermeyecektir” dedi.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle;

 “Sevgili çocuklar, geleceğimizin teminatısınız. Egemenliğimizin ve temsiliyetimizin en önemli kurumu olan Cumhuriyet Meclisi olarak sizleri temin etmek isterim ki, bu kurum sizlerindir ve gelecekte seçme ve seçilme hakkınızı kullanarak sizler de bu kurumda halkın vekilleri olarak yerlerinizi alacaksınız.

Egemenliğimizin en büyük teminatı da sizlerin Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz ifadesiyle, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller olarak yetişmenizdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, rehberimiz olması gereken bu sözleri bir kez daha dile getirmek istedim.

Fikrinize, vicdanınıza ve irfanınıza kimse hükmedemesin. Kendi ayakları üzerinde duran, kendi fikri ve vicdanı ile hayatına yön veren kişilik sahibi gençler, yetişkinler ve yurttaşlar olalım. Eleştirilere kulak verin ama onların esiri olmayın. Toplumumuzu, ülkemizi ve dünyayı iyi tanıyın. Farklılıklara saygı gösterin ve farklılıklarla birlikte yaşamayı bir yük değil zenginlik kabul edin. Sizin ve diğerlerinin tercihlerinden, yaşam tarzından dolayı ayrımcılığa uğramasını asla kabul etmeyin.

Gözlerinizdeki pırıltıyı hiç kaybetmeyin. Gelecek sizlerindir ve dünyamızı daha iyiye, güzele ve doğruya da ancak sizler taşıyabilirsiniz. Bir kez tüm halkımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygıyla yâd ederim”

22/04/2019 21:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uluçay, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı, HABER, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.