Uluçay: Doğal gazın bir uzlaşma aracı olmasını temenni ediyoruz

"Kıbrıs Rum kesimine doğal gaz konusunda iş birliği çağrısı"

ads ads ads ads
19/07/2019

ads
Uluçay: Doğal gazın bir uzlaşma aracı olmasını temenni ediyoruz

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Kıbrıs Rum kesimine doğal gaz konusunda iş birliği çağrısını yeniledi.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları için KKTC’ye gelen yabancı parlamenterleri kabul etti.

Uluçay, kabulde yaptığı konuşmada, Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde yabancı parlamenterlerin kendileriyle birlikte olmasının gurur verici olduğunu, Kıbrıs Türkü olarak ziyaretlerinden güç aldıklarını söyledi.

Adanın etrafındaki doğal kaynaklara değinen Uluçay, adanın münhasır ekonomik alanında bulunan doğal gazdan edilecek ekonomik değerinin sadece adaya değil bölge ülkelerine ekonomik refah getireceğine, gerginlik ortamını kaldıracağına inandıklarını, bu çerçevede Kıbrıs Rum kesimine iş birliği çağrısını tekrarladığını söyledi.

“Bu doğal gazın ekonomik değer yaratarak bir çatışma unsuru değil, bir uzlaşma aracı olmasını temenni ediyoruz” diyen Meclis Başkanı Uluçay, bunun bölge coğrafyasının huzur ve refah için önemli bir etkisi olacağını kaydetti.

Uluçay, Ada etrafındaki doğal gaz zenginliklerinden dolayı, Ada’nın, sadece iki halkı değil, bölge coğrafyasını etkileyen bir unsura dönüştüğünü, bundan dolayı uluslararası toplumun buna dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Uluçay ayrıca, Kıbrıs Türkü’nün ülkenin ekonomisinin ve demokrasisinin gelişmesi için çabalarken, uluslararası arenada yer almak için de mücadele verdiğini belirtti.

HİNDİ

Türkiye- Çad Dostluk Grubu Başkanı Adoum Hindi ise 20 Temmuz kutlamaları için her yıl kendilerine yapılan davetten dolayı teşekkür etti ve Kıbrıs Türküyle bu önemi günlerinde birlikte olmanın kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

MECLİS BAŞKANI ULUÇAY, TSK’YI TEMSİLEN KKTC’DE BULUNAN ORG. KÜÇÜKAKYÜZ’Ü KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak amacıyla Türk Silahları Kuvvetleri’ni temsilen KKTC’de bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ü kabul etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım da yer aldı.

Kabulde konuşan Orgeneral Küçükakyüz, KKTC’nin Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 45. yılında ülkede bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

ULUÇAY

Başkan Uluçay da, Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün ziyaretinden dolayı mutlu, onurlu ve gururlu olduklarını ifade ederek “Her zaman Kıbrıs Türk halkının yanındasınız. Bundan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Uluçay, KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte hareket ettiği zaman hedeflerine ulaşmada başarılı olabileceğinin bilincinde olduklarını vurguladı.

19/07/2019 13:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Teberrüken Uluçay
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.