Uludağ'da 4 gün aralıksız kar yağdı, tatilciler araçlarını bulamadı

Kar kalınlığı 1.62 metreye ulaştı

ads ads ads ads
14/01/2019
T24

ads
Uludağ'da 4 gün aralıksız kar yağdı, tatilciler araçlarını bulamadı

Kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ'da 4 gündür aralıksız yağan kar ve fırtına sebebiyle yollar kapandı. Kar kalınlığının 1.62 metreye ulaştığı bölgede araçlar kar altında kayboldu. Bazı tatilciler kendi imkânlarıyla araçlarına ulaşırken, bazıları da çekici yardımı ile araçlarını bulunduğu yerden çıkardı.

Uludağ'dan inmek isteyen bazı tatilciler, yollarda mahsur kalırken, pistler kayakseverler ile doldu. Kar kalınlığının 1.62 metreye ulaştığı zirvede, yoğun kar sebebiyle araçların üstü kapandı, vatandaşlar otomobillerini bulmakta zorluk çekti.

Tipi nedeniyle birinci ve ikinci oteller bölgesindeki birçok araç kar altında adeta kayboldu. 

Sabah saatlerinde araçlarının üzerinde biriken dev kar yığını gören sürücüler, büyük şaşkınlık yaşadı. Bazı sürücüler araçlarını bulmak için jandarmadan destek isterken, bazıları da kendi imkanlarıyla otomobillerini buldu. Araçlarını çalıştıramayanlar ise çekici çağırdı. 

Uludağ'a çıkmak isteyen bazı vatandaşlar da yollarda kaldı. Zincir takmadıkları için dağa çıkmalarına izin verilmeyenlerin bazıları geri döndü.

Bu arada, otel çatılarında da yoğun kar yağışı sebebiyle temizlik başladı. Bazı otellerin çatısından büyük buz kütlelerinin sarktığı görüldü. Tatilcilerin pistlerde kayak yaparak karın keyfini çıkardığı Uludağ'da aralıklarla kar yağışı beklenirken, hava sıcaklığı ise gece sıfırın altında 2, gündüz sıfır derece olarak ölçüldü.

Arabasını aracın altında kaybolduğunu belirten Sait Yavuz, "Biz yaklaşık 3 gündür Uludağ'dayız. Kar kalınlığı 1.5 metreyi geçti. Yaklaşık 1 saattir aracımızı arıyoruz. Karın altında kalmış aracımız, şimdi bulduk. Ama çıkaramıyoruz, öndeki aracın sahibini arıyoruz. Aracımı bulamayınca kumandaya bastım aracın dikiz aynasında yanan ışığı fark ederek buldum" diye konuştu.

14/01/2019 14:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: uludağ, kar
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.