Uluslararası Final Üniversitesi’nden ayrıcalıklı bir anlaşma

Öğrenciler ve mezunlara uluslararası ayrıcalıklar sağlıyor

ads ads ads ads
15/03/2019
HK

ads
Uluslararası Final Üniversitesi’nden ayrıcalıklı bir anlaşma

Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ), Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu öğrencilerine ve gelecekteki mezunlarına ayrıcalıklar sunan bir protokole imza koydu. 2011 yılında kurulan, en iyi turizm ve otelcilik okullarıyla bu okulların mezunları ile öğrencilerini birleştiren, sektöründe dünyanın en büyük kurumu olan Hosco ile anlaşma yapıldı.

Öğrenciler ve mezunlara uluslararası ayrıcalıklar sağlıyor

UFÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ile Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nafiya Güden’in katılımlarıyla Hosco Kalkınma Müdürü John Lohr ile imzalanan protokol, UFÜ öğrencileri ve mezunlarına bir dizi ayrıcalık sağlıyor.

İmzalanan anlaşmaya göre; bünyesinde 260'tan fazla ortak okul, 350.000'den fazla üye (öğrenci, mezun ve profesyonel), 4.500'den fazla şirket bulunduran ve şu anda aktif olarak 40.000'den fazla iş ve staj imkanı sunan kurum, tüm bu ağını Uluslararası Final Üniversitesi ile de paylaşmış oluyor. Dünyada turizm, otelcilik ve konaklama alanında sektöre özgü kariyer imkanı sunan dünyadaki tek birlik olan Hosco, öğrencilere uluslararası staj imkanları ve mezunlara uluslararası iş fırsatları sunuyor.

2019 yazında staj imkanları başlayacak

UFÜ ile Hosco arasında imzalanan protokol ile Uluslararası Final Üniversitesi Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu öğrencileri 2019 yılının yaz aylarında staj imkanlarını kullanmaya başlayacak. 25 Nisan Perşembe günü UFÜ’de yapılması planlanan etkinlikte öğrenciler ile detaylar paylaşılacak ve hemen akabinde staj değerlendirme süreci yürürlüğe girecek.

İmzalanan anlaşmanın ardından UFÜ öğrencilerinin de Hosco’nun sağladığı geniş ağa katılmış olduklarını belirten Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nafiya Güden şunları ifade etti: “Sektörümüzde uluslararası birey olmak ve farklı kültürleri tanıyor olmak hem çok önemli hem de beklenen bir özelliktir. Dünya vatandaşı olma trendi bizim mesleğimizde de yükseliyor. Hosco, yapısı ve sağladığı avantajları gereği öğrencilerimize ve ileride mezunlarımıza fark katacak bir yapıdır.”

15/03/2019 15:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uluslararası Final Üniversitesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.