Ünal Üstel: Hükümetin turizme ne kadar ilgili olduğunu gördük

ads ads ads ads
19/03/2019

ads
Ünal Üstel: Hükümetin turizme ne kadar ilgili olduğunu gördük

UBP Milletvekili Ünal Üstel “turizm” başlıklı güncel konuşma yaptı. Üstel konuşmasının başında Meclis’in gecikmeli açılmasını eleştirdi. Üstel, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın Güney Kıbrıs’ta yapılacak maç için Genel Kurul’a katılmadığını belirterek eleştirilerde bulundu.

Adanın lokomotif sektörünün turizm olduğunu ancak sektörün ciddi sıkıntılar içinde bulunduğunu ifade eden Üstel, “Bütçeye baktığımızda hükümetin turizme ne kadar ilgili olduğunu gördük” dedi.

Bütün tanıtım ve reklam faaliyetlerinin, ayrıca teşviklerin bütçeye bağlı olduğunu dile getiren Üstel, turizm sektöründen beslenen çok sayıda kesim olduğunu dile getirdi.

Turizmin yüzde 80’lik pazarının TC olduğunu kaydeden Üstel, İngiltere pazarının da ada için çok önemli olduğunu da kaydetti.

Londra’daki turizm ofisinin temsilcilik binası içinde yer aldığını söyleyen Üstel, daha önce giriş katında olan bu ofisin bodrum katına alınmasını eleştirdi. Üstel, “Hükümetin bakış açısı buysa tabi ki turizm geriye gidecek” dedi.

Vakıflar örgütünün Londra’da merkezi bir noktada binası olduğunu ve bu binanın boş olduğunu söyleyen Üstel, turizm ofisinin böyle bir yere taşınması gerektiğini söyledi.

Üstel, hükümetin turizme gerekli desteği ve ilgiyi vermesi gerektiğini dile getirdi.

Turizmde yeni bir politika üretmenin zamanının geldiğini söyleyen Üstel, tüm paydaşlar bir araya gelerek bu konuda çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Üstel, bilet fiyatlarının yüksek olması ve KKTC’nin imajının ülkeye gelen turist potansiyelini etkilediğini de ifade etti.

ÖZERSAY

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay da söz alarak Londra Temsilciği konusunda yapılan eleştiriye cevap verdi.

Temsilcilikte sadece turizm konusunda değil eğitim ve konsolosluk alanında da hizmet verildiğini kaydeden Özersay, yakın zamana kadar askerlik, konsolosluk hizmetleri gibi doğrudan vatandaşa hizmet verecek birimin zemin katın altında yer aldığını, bunun da İngiltere’de yaşayan vatandaşlarda rahatsızlık yarattığını söyledi.

En yoğun hizmet verilen bir nokta olan bu bölümün yerinin değiştirilerek giriş katına alındığını söyleyen Kudret Özersay, burada turizm temsilcisinin ya da turizm ofisinin yerin altına alınması ya d önemsizleştirilmesi gibi bir durum olmadığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Turizm ofisinin görünür yerde olması gerekir” gibi bir yaklaşımın doğru olmadığını, buranın görülüp de girilecek bir yer olmadığını, bu konuların reklam ve PR konusu olduğunu kaydetti.

Konuya önem verip gündeme getirdiği için Üstel’e teşekkür eden Özersay, turizmin bir binada hangi katta olduğuna bakarak önemsizleştirildiği yaklaşımına katılmadığını söyleyerek meselenin vatandaşların en yoğun şekilde işlem yaptığı bölümün giriş katına alınması olduğunu dile getirdi.

ÜSTEL

Yeniden söz alan UBP Milletvekili Ünal Üstel, Londra Temsilciği’ndeki turizm ofisinin bodruma alınmasına karşı olduğunu anlattı. Turizm ofisinin KKTC’nin aynası olduğunu söyleyen Üstel, eğer sıkışıklık varsa turizm ofisinin bodruma değil kendine yakışır başka bir alana alınması gerektiğini anlattı.

19/03/2019 14:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ünal Üstel
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.