Ünlü Gurme Ömür Akkor, DAÜ'de Ders Verdi

ads ads ads ads
18/04/2013
HK

ads
Ünlü Gurme Ömür Akkor, DAÜ'de Ders Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Mutfak Sanatları Bölümü, dünyanın en prestijli yemek kitapları ödülü ve yemek kitapları nobeli sayılan “GOURMAND COOKBOOK AWARDS’dan” Best Local Cuisine ödülleri kazanan Ömür Akkor’u konuk etti.



Türk mutfağının parlayan yıldızı Gurme Şef Ömür Akkor, deneyimlerini Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile paylaşmak için Uluslararası Kariyer Günleri kapsamında DAÜ’de oldu.



Selçuklu Mutfağı’ndan örneklerin; muhammara,girit ezmesi,tahinli saksuka,soslu patlıcan,antakya kısır,salata,humus-u ala,kuru patlıcan dolma,iç pilavlı dana tandır ve cennet çamuru ismli tatlının sunulduğu programda Ömür Akkor, öğrencilerle yaptığı söyleşinin ardından 16 Nisan 2013, Salı günü DAÜ Turizm Fakültesi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile birlikte hazırladığı mönüleri, DAÜ’nün uygulama restoranı olan Tower’da öğretim üyelerine ve halka sundu.



Ömür AKKOR Kimdir?

Ömür Akkor’un, “1236 Selçuklu Mutfağı” kitabı 2012 dünyanın en iyi mutfak tarihi kitabı seçilmiştir. Ayrıca, 9 Mart’ta Türkiye’de ilk kez hazırlanan ve braille alfabesi ile yazılan “Görme Özürlüler için Yemek Kitabı” çalışması 5. kitabı olarak yayınlanmıştır. Akkor’un Mutfak kültürü üzerine yerel ve ulusal yazılı basında yayınlanmış 200’ü aşkın makalesi bulunmaktadır. 

18/04/2013 17:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ömür akkor, şef, gurme,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.