Uyku bozukluğu başarı oranını düşürüyor

ads ads ads ads
02/06/2020

ads
Uyku bozukluğu başarı oranını düşürüyor

Yapılan bir araştırmaya göre, lise öğrencilerinin sadece yüzde 8'i hafta içinde yeterince uyku uyuyorlar.

Journal of Adolescent Health dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, diğerleri ise gün boyunca rehavete, depresyona, baş ağrısına ve okulda düşük performansa neden olan ciddi uyku bozukluklarının sınırında yaşıyor. 12 bin öğrencinin cevaplarını değerlendiren araştırmacılar, ergenlik çağındakilerin yüzde 10'unun sadece 5 saat uyuduğunu, yüzde 23'ünün 6 saat uyuduğunu buldular.

Kızların erkeklere oranla daha fazla uyku bozukluğuna sahip olduklarını gösteren çalışmada, özellikle lise son sınıfta okuyanların daha fazla uyku sorunu bulunduğu kaydedildi. Uzmanlar, ergenlik çağındaki gençlerin uyku süresinin 9 saat olması gerektiğini belirtiyor ve 8 saat uykunun sınırda olduğunu ve daha azının ise yeterli olmadığını da ekliyorlar.

Öğrencilerin liseye başladıklarında, katıldıkları hızlı, heyecanlı sosyal aktivitelerin, ev ödevlerinin, ailesindeki sorumluluklarının arttığını belirten araştırmacılar, öğrencilerin bu tempoya ayak uydurmak için uykusuz kaldıklarını açıkladılar.

Vücutları onlara halen gece yarısı olduğunu söylerken, birçok öğrencinin okula gitmek için uyandığı belirtiliyor. Ulusal Uyku Kurumu'nun araştırması, okulların başlama saatinin bir saat ya da daha fazla ileri alınmasıyla öğrencilerin uykularını alacağını ve okuldaki performanslarının artacağını gösteriyor.

02/06/2020 18:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uyku bozukluğu, okul, öğrenci başarısını nasıl arttırır, veliler dikkat, haberkibris,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.