Uyurken Yatağın İçine ya da Yastığın Altına Bir Kalıp Sabun Koyun

Bazen yorucu bir günün sonunda bir an önce yatağa girip uyumak isteriz ama birçok nedenden dolayı uykusuzluk sorunu yaşayabiliriz. Özellikle gün içerisinde yaşadığımız stres, kabuslar, bacak krampları ya da huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıklardan dolayı sıkıntı çeken insanlar için uygulaması basit bir çözüm önerimiz var.

ads ads ads ads
06/08/2020

ads
Uyurken Yatağın İçine ya da Yastığın Altına Bir Kalıp Sabun Koyun

Tabii ki bu problemler için medikal çözümler var elbette ama herkesin banyosunda bulunan bir kalıp sabun da bu problemlerinize çare olabilir.

Gece daha rahat uyumak için çözüm: sabun 

Bir kalıp kokulu bir banyo sabununu yatağınızın içine koyarsanız bacak ağrınızın rahatlamasına fayda sağlar. Çünkü  sabundaki uçucu yağlar aromaterapi etkisine sahiptir ve vücudun gevşemesini sağlar.

Magnezyum eksikliğini gideriyor 

Sabun barındaki magnezyum sülfat vücudumuzun ihtiyacı olan magnezyum eksikliğini giderir. Ayrıca bu durum plasebo etkisi gösterir.

Plasebo etkisi ise farmakodinamik etkisi veya tedaviye yönelik özgül bir özelliği olmayan fakat hastanın etkisine inandığı bir tedavi ile elde edilen sonuç için kullanılan bir kavramdır.

Vücut ağrılarınızı önemseyin 

Vücudunuzdaki ağrıları önemseyin ve mutlaka bir doktor konyrolüne gidin. Ağrılarımızı dindirmek için farklı çözümler bulsak da sorunun tespiti için bir tıp uzmanı tarafından ele alınmalıdır, bu nedenle önemli bir tıbbi sorunu bağımsız olarak evde tedavi etmeye kalkışmadan önce sağlık uzmanınıza danışın.

Ancak ilaca bir alternatif arıyorsanız, lavanta veya diğer uçucu yağlar, kokulu sabunlar gece bacak ağrınız için basit ve uygun maliyetli bir çözüm olabilir.

Yastığınızın altına sabun koymak uyumanıza yardımcı olabilir 

Kendinizi yatağa atmadan önce yastıklarınızın altına bir kalıp sabun koyun. Bu işlem uzun yıllar boyunca yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bu yöntem ile uyku problemlerinizi, gece sıkıntılarınızı çözebileceğinizi söyleyen birçok uzman bulunmakta.

Dr. Mehmet Öz'ün 2010 yılında yayınlanan TV programında Dr. Öz, programda huzursuz bacak sendromu için lavanta sabununu bir ev çözümü olarak önermişti. 

“Bunun çılgınca geldiğini biliyorum. İnsanlar eskiden bu çözümü kullandığında daha rahat uyuyordu” dedi. Dr. Oz, lavantanın veya herhangi bir sabun kalıbının yastığın altına yerleştirilmesinin rahatlatıcı bir etkisinin olduğunu ve çok yarar sağladığını düşünüyor.

Eşek sabununun cilde faydaları nelerdir? 

Bol miktarda A , B1, B2, C ve E vitamini, yüksek oranda magnezyum, kalsiyum, potasyum, fosfor, çinko, sodyum içeren eşek sütünden yapılan eşek sütü sabununun cilde ve saça faydaları nelerdir?

Eşek sütü sabunu yaşlanmanın etkilerini geciktirerek genç bir görünüm sağlar.
Siyah nokta, akne ve sivilce oluşumunu engeller.
Cilt kararmaları ve cilt lekelerini önler.
Cilde parlaklık verir.
Cildin nem oranını dengeler.

Hücre yenileyici özelliği sayesinde sağlıklı bir cilt görünümü sağlar.
Gözeneklerin hava almasını sağlar.
Doğal bir peeling etkisi oluşturarak ciltteki ölü derileri temizler.
Düzenli olarak kullanıldığında cilt beyazlatıcı etkisi vardır.
Sedef, egzama gibi birçok cilt sorununu eşek sütü sabunu ile doğal yoldan çözüme kavuşturabilirsiniz.

Eşek sütü sabununun saça faydaları nelerdir? 

Eşek sütü sabununun cilde faydası olduğu gibi saça da faydası vardır. Hiçbir yan etkisi olmadığı için rahatlıkla saçınıza ve vücudunuza da kullanabilirsiniz. Düzenli olarak kullandığınızda saç sorunlarınız kısa sürede ortadan kalkacaktır.

Saç köklerini güçlendirir.
Saçların sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlar.
Saç derisinde oluşan kaşıntı, deri döküntüsü ve kepek gibi problemlerin giderilmesinde yardımcıdır.
Saç derisi ve saç tellerinin nemlenmesini sağlar.
Saç dökülmesine iyi gelir.

Özellikle kışın kuruyan cilde iyi gelen eşek sütü sabunu cildi soğuktan ve güneşin zararlı etkilerinden korur. Kışın cildi nemlendirdiği için cildin daha güzel görünmesini sağlar.

Eşek sütü sabunu nasıl kullanılır? 

Eşek sütü sabununu düzenli olarak sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa uygulayın. Cildinizi köpürttükten sonra 5 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın.

Bıttım sabunu nedir? 

Bıttım sabunu, bıttım yağı yani yabanı fıstık yağı ve menengiç yağı ile yapılan bir tür doğal sabundur. Bıttım sabunu saçkırana, egzamaya, mantara iyi geldiği için tercih ediliyor.

Siirt’te Botan Sabunu olarak da bilinen bıttım sabunu kullananlar saçları besleyen ve daha yumuşak hale getiren etkilerinden bahsediyor.

Saç beyazlamasına bıttım sabunu kullananların sayısı da oldukça fazla. Doğal yollarla üretilen bıttım sabunu hem saç hem de cilt için tercih edilebiliyor.

Bıttım sabunu neye iyi gelir? 

Bıttım sabunu kullananlar tarafından en çok belirtilen faydaları şu şekilde derlenebilir:
Bıttım sabunu saç dökülmesine iyi geliyor.

Bıttım sabunu kullananlar egzama, sedef, ergenlik sivilcesi gibi sorunlara karşı fayda gördüklerini belirtiyor.
Saçlara bir faydası da canlı bir görünüm kazandırması olarak görülüyor.

Vücuttaki kaşıntılara iyi gelen bıttım sabunu gözenekleri de açıcı özelliğe sahip.

Saçlara güç veren bıttım sabunu saç beyazlamasına karşı da etkili.
Antiseptik özelliği sayesinde deri hastalıklarının çoğuna iyi geldiği söyleniyor.

Bıttım sabununu kimler kullanamaz? 

Bıttım sabunu kullananların genellikle yorumları bu şekilde. Ancak biz cilt özelliklerinizi bilmeden, dermatoloğa danışmadan kullanmamanız konusunda sizleri uyarmak isteriz.

Kronik rahatsızlıklar, bazı cilt sorunları veya yapısal özellikler sebebiyle bıttım sabunu neye iyi gelir neye iyi gelmez en doğru cevabı bir uzmandan öğrenebilirsiniz.

MAHMURE 

06/08/2020 21:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sabun, sağlık, rahat uyku, bacak ağrısı
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.