Uyuşturucu Davasında Karar Açıklandı!

ads ads ads ads
07/10/2013
Haberkıbrıs

ads
Uyuşturucu Davasında Karar Açıklandı!

Haberkıbrıs - Girne'de  ele geçirilen 10 kilo uyuşturucu davasında karar açıklandı. Reşit Turkal ile Hasan Kızılkaya 12'şer yıl hapis cezası aldı.

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından 16 Şubat 2013 gecesi Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 9 kilo 378 gram 600 miligram hintkeneviri türü uyuşturucuyla ilgili olarak yargılanan iki sanığın kararı açıklandı. KKTC tarihinde ilk kez bu kadar çok uyuşturucu maddeyle ilgili olarak bir karar açıklandı.

OLAY NASIL OLDU

Narkotik Ekipleri, Ortaköy’de operasyon düzenlemiş, Reşit Durkal’ın kullanımında bulunan araçta yaptığı aramada 9 kilo Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirmişti. Zanlı Durkal, kaçmaya çalışmış, polis havaya ateş edip zanlıyı zor kullanarak yakalamıştı.Durkal, polise gönüllü ifade vermiş, suçu Hasan Kızılkaya ve Tarhan Düşkün ile birlikte yaptığını itiraf etmişti. Operasyondan bir gün sonra suçla bağlantılı Hasan Kızılkaya, Tarhan Düşkün ve Mehmet Ali Kızılkaya da tutuklanarak aleyhlerinde soruşturma başlatılmıştı.

17 Şubat 2012 tarihinde sanık Durkal’ın Lefkoşa’daki ikametgahında mahkeme emriyle yapılan aramada, yatak odasında ahşap dolap içerisindeki ceketin cebinde yaklaşık 8 gram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunurken, daha sonra konu araçta yapılan detaylı aramada şoför koltuğu altına gizlenmiş yaklaşık 30 gram daha hintkeneviri emarelere eklendi.

Sanık Raşit Dural, daha sonra bir gönüllü ifade vererek, konu uyuşturucu maddeyi Hasan Kızılkaya ve Tarhan Düşkün’le birlikte Hatay’dan alıp, 9 Suriyeli mültecinin de içinde bulunduğu Mehmetali Kızılkaya’ya ait sürat teknesiyle getirdiklerini beyan etti. Bunun üzerine, Kızılkaya kardeşler ve Tarhan Düşkün gözaltına alındı. Ancak, daha sonra Mehmetali Kızılkaya ve Tarhan Düşkün'ün konu uyuşturucuyla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı.

12'ŞERYIL YATACAKLAR

Lefkoşa ağır ceza mahkemesinde bugün gürüşülen dava karara bağlandı. Buna göre  Reşit Turkal ile Hasan Kızılkaya 12'şer yıl hapis cezası aldı.

07/10/2013 14:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: reşit durkal, hasan kızılkaya
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.