Uyuşturucu operasyonunda tutuklu sayısı artıyor

ads ads ads ads
29/05/2023

ads
Uyuşturucu operasyonunda tutuklu sayısı artıyor

Lefkoşa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklu sayısı 7’ye yükseldi.

(Kamalı Haber) – Kanunsuz uyuşturucu madde MDMA, Kokain ve Hintkeneviri türü alma, verme ve tasarrufu suçlarında tutuklanan zanlılar Hüseyin Akar , Bekir Altay, Orçun Gülseren ve Mehmet Atakan Alır’ın ardından zanlılar Tünay Önder, Ezgi Nur Aydın ile Furkan Aydın mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ozan Özder, olguları aktardı. Polis, zanlı Hüseyin Akar ve Bekir Altay’ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu ve satışını yaptıkları bilgisinin alındığını ve aynı gün ikametgahlarında yapılan aramada 30 gram hintkeneviri, 3 gram MDMA, 3 gram kokain türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde, iki adet hassas terazi, iki öğütücü ve uyuşturucu satışından elde edinildiğine inanılan 200 Euro nakit paranın bulunarak emare alındığını anlattı.

Polis, zanlıların, hinktnevirini iki seferde 840 Euro’ya 28’er gram olarak zanlı Orçun Gülseren’den aldıklarını beyan ettiklerini söyledi. Polis, zanlıların kokaini ise 6 gram olarak zanlı Mehmet Atakan Alır’dan aldıkları yönünde beyanda bulunduklarını belirtti. Polis, zanlı Ezgi Nur Aydın’ın ikametgahında yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde, öğütücü bulunduğunu ayrıca ikametgaha gelen zanlı Furkan Aydın’ın da tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlı Furkan Aydın’ın konu maddeyi Mehmet Alır’dan alıp, zanlı Ezgi Nur Aydın’a verdiğinin tespit edildiğini söyledi. Polis, zanlı Tünay Önder’in ikametgahında yapılan aramada ise 5 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, iki adet öğütücü ile 9 milimetre çağında canlı merminin bulunduğunu anlattı.

Polis, zanlı Tünay Önder’in uyuşturucuyu da mermiyi de Mehmet Alır’dan aldığını beyan ettiğini söyledi. Polis, zanlıların aranan bazı şahıslara uyuşturucu verdiklerine yönelik beyanları olduğunu anlattı. Polis, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlıların 8 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

29/05/2023 13:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: uyuşturucu operasyonu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.