Uzun süredir bekleniyordu ve ABD açıklıyor!

ads ads ads ads
23/04/2019

ads
Uzun süredir bekleniyordu ve ABD açıklıyor!

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner, Amerika'nın uzun süredir beklenen Ortadoğu barış planını  ramazandan sonra açıklayacağını bildirdi.

Kushner, New York'ta Time dergisinin düzenlediği "Time100"  etkinliğinde yapılan mülakatta, ABD-İsrail ilişkileri, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve  Rusya soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ortadoğu barış planının normalde 2019 başında sunulacağını ancak  İsrail'de erken seçim kararı alınmasının ardından bunun ertelendiğini belirten  Kushner, ramazan ayının bitmesinden sonra planın açıklanmasının planlandığını  söyledi.

Rapor hakkında detaylı bilgileri paylaşmaktan kaçınan Kushner, planda  Filistin ve İsrail arasında iki devletli bir çözümün desteklenip  desteklenmeyeceğine dair de yorum yapmadı.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin istihbarat hakkında konuşmadı

ABD istihbaratının gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin emrini Suudi  Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Bin Selman'ın (MBS) verdiği  sonucuna ulaştığına dair haberlerin anımsatılması üzerine Kushner, "İstihbarat  bulgularına ilişkin bir yorumda bulunmayacağım." dedi.

Cinayetten sonraki süreç hakkında MBS'ye herhangi bir tavsiyede  bulunup bulunmadığına dair soruya Kushner, "Ona mümkün olduğunca şeffaf  olmalarını tavsiye ettim. Olanların hesabının sorulacağından emin olmamız  gerekiyordu. Kaşıkçı olayı kesinlikle bir trajediydi, kesinlikle korkunçtu." diye  konuştu.

"Rusya soruşturması ABD demokrasisine seçimlere müdahaleden daha  fazla hasar verdi"

ABD'de yaklaşık 2 yıl süren Rusya soruşturmasına ilişkin de  açıklamalarda bulunan Kushner, "Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in  soruşturması, Amerikan demokrasisine Rusya'nın seçimlere müdahalesinden daha çok  zarar verdi." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya soruşturmasının ABD'nin dikkatini büyük oranda dağıtan bir unsur  olduğunu belirten Kushner, "Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi berbat bir şey."  görüşünü paylaştı.

23/04/2019 22:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uzun süredir bekleniyordu ve ABD açıklıyor!, haber, kıbrıs, kıbrısUzun süredir bekleniyordu ve ABD açıklıyor!
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.