Varış hükümeti uzlaşıya çağırdı

ads ads ads ads
04/05/2021

ads
Varış hükümeti uzlaşıya çağırdı

Haber Kıbrıs-Özel

Hekimlerin örgütlü bulunduğu TIP-İŞ’in 5 Nisan’dan beridir acil durumlar hariç, poliklinik ve sağlık ocaklarında sürdürdüğü eylem nedeniyle çocukların aşı olamaması konusunda TIP-İŞ Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Varış Haber Kıbrıs’a açıklamalarda bulundu.

Dr Ahmet Varış, eylemlerinin, sağlık ocakları ve hastanelerin polikliniklerinde bir süredir sürdüğünü belirterek, acil hastalara ise gerekli müdahalelerin yapıldığını söyledi.

Ahmet Varış, yıllardır geçici statüde çalışan hekimlerin siyasilerin keyfi uygulamalarına maruz kaldığını ve görev yerlerinin değiştirildiğini ifade ederek, “Hekimlerin görev yeri ve tanımları belli olmalı. İş güvenceleri için kadroya alınmalı ve toplu iş sözleşmesi imzalanmalı” dedi.

Gösterilen tüm özveri ve yapılan tüm uyarılara rağmen sonuç alamadıklarına dikkat çeken Varış, hükümeti uzlaşıya çağırdı.

Varış, Sağlık Bakanlığı ile uzlaşıya varılarak, düzenlenen hekim kadrolarının münhallerinin ilan edilmesi, nöbet ücretlerinin yasal mevzuata uygun şekilde ödenmesi ve sağlık hizmetlerinin devamlılığı için görev yerinden ayrılamayan kamu sağlık çalışanlarının yemek ihtiyaçlarının karşılanmasını istediklerini kaydetti.

 

04/05/2021 14:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.