Vatandaşın Sabrı Taştı!

ads ads ads ads
18/03/2013
StarKıbrıs - Haluk Doğandor

ads
Vatandaşın Sabrı Taştı!

Güzelyurt Erol Reşit Sokağı’nda bulunan Cesuroğlu Apartmanı sakinleri, yanmayan sokak lambaları için Kıb-Tek’in kendilerinden aydınlatma parası istediğini söyledi

Güzelyurt Erol Reşit Sokağı’nda bulunan Cesuroğlu Apartmanı sakinleri, yanmayan sokak lambaları için Kıb-Tek’in kendilerinden aydınlatma parası istediğini söyledi. Apartman sakinleri “Karanlık sokağımızda yürümek için elimizden fener düşmezken, KIB-TEK bizden haksız şekilde sokak aydınlatma parası istiyor” dedi.

Bunun yanında apartman asansör, otomat aydınlatması için gönderilen faturalardan da sokak aydınlatma parası istenmesi karşısında vatandaşlar, çileden çıktıklarını ifade etti. Star Kıbrıs’a tepkilerini seslendiren Cesuroğlu Apartmanı sakinleri, uğradıkları haksızlığın bir an önce ortadan kaldırılmasını istedi. ‘Vermeden almak Allah’a mahsustur’ diyen bir apartman sakini, “Kıb-Tek hangi hakla bizden yanmayan sokak lambaları için para istiyor diye sordu.

Vatandaş ne dedi...

Nazım Cesuroğlu: KIB-TEK bizlere gönderdiği elektrik faturalarında aydınlatma adı altında önce 15,20 TL ve son gönderdiği faturalarda ise bunu 17,20TL’ye çıkarmak suretiyle tahsil ediyor. Bu parayı tahsil ediyor ama hizmet vermiyor ve KIB-TEK vermediği hizmet için bir de aydınlatma adı altında para tahsil ediyor. Sokağımız zifiri karanlık içinde, apartmanın önüne koyduğumuz ışıkla az da olsa girişi aydınlatabiliyoruz.

Haydar Bulguroğlu: Ben yıllar önce Kıbrıs’ta TSK adına görev yapan fakat şimdi emekli olan bir albayım. Kızımın tahsilini ODTÜ’de yapması dolayısıyla burada bulunuyor ve Cesuroğlu apartmanında ikamet ediyoruz. Bizden haksız yere sokak aydınlatma adı altında elektrik faturalarına yansıtılan bu ücreti mecbur ediyorlar. Bizim ücrete itirazımız yok, itirazımız olmayan bir şeye bedel biçilmesi. Evimizin sokağında bir tek ampul yokken KIB-TEK bizden bu parayı tahsil ediyor. Hem karanlıkta sıkıntı çekeceğiz hem de alay eder gibi KIB-TEK bizden aydınlatmadığı hizmet için para isteyecek bu haksızlık.

İbrahim Aydeniz: Biz apartman sakinleri olacak KIB-TEK’e bir şikayet dilekçesi hazırladık ve apartman sakinleri olarak imzaladık. Bizim isteğimiz KIB-TEK’in sokak aydınlatma adı altında bizlerden aldığı ücretin hizmetini vermesi. Ancak KIB-TEK şikayet dilekçesini almadı ve sendikaya götürün dedi.

FENERLE DOLAŞIYORUZ

Sinem Cesuroğlu: Güzelyurt’un merkezinde olmamıza rağmen akşam olup hava kararınca mahrumiyet bölgesi oluyor burası. Elinde feneri olmayan bu sokakta yürüyemez. Her apartman sakininin elinde mutlaka fener oluyor. En çok endişe ettiğimiz şey ise çocuklarımız. Onların karanlıkta buraya gelirken başlarına bir şey gelirse sorumlusu kim olacak?

Mahir Kılıçoğlu: Biz ailecek daha doğrusu apartman sakinleri, biz evimize giden bu sokağı aydınlatma olmadığından elimizde fenerlerle geçiyoruz. Gece olunca önümüzü dahi görmenim olanağı yok, çünkü sokak aydınlatılmıyor. İşin garip tarafı da burada başlıyor. KIB-TEK aydınlatmadığı Erol Reşit Sokağı için apartman sakini abonelerinden aydınlatma parası istiyor. Üstelik bu para geçen ay 15,20 TL iken bu ay aniden 17,20 TL’ye çıkmış, hatta gelecek ay 20 TL olacak diyorlar. Biz her şeye rağmen bu parayı vereceğiz ancak, KIB-TEK hizmet vermediği sokak için aydınlatma parası altında ücret istemeye utanmıyor mu?

18/03/2013 13:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: elektrik, güzelyurt, apartman, kıb-tek
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.