Venezuela'da bir milletvekili daha büyükelçiliğe sığındı

ads ads ads ads
10/05/2019

ads
Venezuela'da bir milletvekili daha büyükelçiliğe sığındı

Venezuela'da başarısız darbe girişiminde rol aldığı için yargının hedefinde olan milletvekillerinden Americo De Grazia başkent Caracas'taki İtalya büyükelçisinin evine sığındı.

Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı  Juan Guaido'nun 30 Nisan'da bir grup askerle başarısızlıkla sonuçlanan askeri ve  sivil kalkışma girişimine katılanlar, Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesinin (TSJ)  açtığı soruşturmalar ve Kurucu Meclisin (ANC) dokunulmazlıkları kaldırmasının  ardından Caracas'taki büyükelçiliklere ve büyükelçilerin evlerine kaçmaya devam  ediyor.

TSJ'nin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediği ilk 7  milletvekili arasındaki Americo De Grazia, gözaltına alınmamak için İtalya  büyükelçisinin evine sığındığını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile  duyurdu.

De Grazia, "Uyuştucu kaçakçısı diktatörlüğün beni bir savaş ganimeti  olarak almasına ve insanlığa karşı işlediği suçları için rehine olarak  kullanmasına izin vermeyeceğim. İtalya'ya teşekkür ediyorum." ifadelerini  kullandı.

Venezuelalıları, darbe girişimin düzenlendiği Altamira Köprüsüne  çağıran De Grazia, hukuki süreçten kurtulmak için Marianela Magallanes'in  ardından İtalya büyükelçisinin evine sığınan 2. vekil oldu. TSJ'nin hedefindeki  diğer vekil Richard Blanco da dün Caracas'taki Arjantin büyükelçisinin evine  kaçmıştı.

İtalya ve Arjantin büyükelçilerinin evine sığınan 3 AN milletvekilinin  yanı sıra, darbe girişimin kilit ismi Leopoldo Lopez de Caracas'taki İspanya  büyükelçisinin evinde bulunuyor.

10/05/2019 15:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Venezuela’da bir milletvekili daha büyükelçiliğe sığındı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.