Vietnam’dan Satın Alacak En Güzel 8 Şey

ads ads ads ads
17/12/2016

ads
Vietnam’dan Satın Alacak En Güzel 8 Şey

2017’de maceralarla, güzelliklerle ve gizemle dolu bir Uzakdoğu turu yapmaya ne dersiniz? Özellikle son yıllarda oldukça popüler olan Vietnam’da çıkacağınız yurtdışı turu sizi hayatınızın tatiline götürecek. Üstelik burada her şey o kadar ucuz ki, gördüğünüz her şeyi almak isteyebilirsiniz. Vietnam turunuzdan dönerken sevdikleriniz veya kendiniz için hatıra kalması adına ne satın alacağınıza karar vermek çok da zor değil. Aslında, esas sorulması gereken Vietnam gezisi dönüşü aldığınız bu kadar eşyayı zaten tıka basa dolu bavulunuza nasıl sığdıracağınızın baskısı oluşuyor. Bizler de tüm bu sorunlara kökten çözüm getirecek Vietnam’dan alınabilecek bütçe dostu, makul, güzel, çok yer kaplamayan ve Vietnam’la adını duyurmuş hediyelik eşyaları listeledik. Vietnam sokaklarını turlarken muhtemelen bu listede yer alan her bir eşyaya denk geleceksiniz. Vietnam’da gökkuşağının veya görkemli manzaralarından birine şahit oldunuz ve bu görüntüyü ölümsüzleştirmek ne kadar zor olabilir? İşte bu manzaraları bir taşın üzerinde, buzdolabı süslerinde, tuvallerde, kısacası her şeyde görmeniz mümkün.

1. Cilalı Ürünler

Bu cila ürünlerinden çoğu, yumuşak kabuklarla ya da sedef ve absürtrenklerle daha modern sanatsal eserlere dönüştürülmüş; özenle tasarlanmıştır. Lake boyacılık sınıflarının öğretmenlerinden bazılarını ziyaret edebilir ve kendilerinin yaptığı ya da öğrencilerinden bir tanesini satıp satmadıklarını sorabilirsiniz. Hanoi'deyseniz eğer şehirden uzak olmayan cila köyüne gidebilirsiniz.

2. Vietnam İşlemeleri

Güzel nakış ve işlemeler, Vietnam geleneğinin bir parçası adeta. Pek çok kadının nakış yaptığı köyleri ziyaret ederek, yapım sürecini yakından da izleyebilirsiniz. Ekonomik anlamda bir fayda sağladığı kadar toplumsal bir faaliyet olması nedeniyle de turistlerin ilgisini çekiyor. Çerçevelenecek masa örtüleri, kıyafetler, torbalar veya parçalar gibi her türlü nakış ürünlerini satan mağazalar var.

3. Vietnam Bambu Ürünleri

Bölmeli ve bambu parçalarıyla kaplı kaseler, Vietnam’dan alınabilecek en uygun fiyatlı ve ülkeye özgü hediyelik eşyalar arasında başrolde. Renkleri harika olan bu bambu kaselerin en kalitelisini bulmak için Hanoi ve Ho Chi Minh'deki UMA mağazalarına gidebilirsiniz. Ayrıca şekerlemeler için bu muhteşem dekoratif kutuları da kullanabilirsiniz.

4. Vietnam Kahvesi

Kahvesiyle ünlü Vietnam, leziz kahveler tadabileceğiniz kafelerle dolu bir ülke. Vietnamlılar farklı kahve yaparlar ve bu kahve çeşitlerinin ortak özelliklerinden biri de olağandan daha fazla uyanık tutması. Bir kahve dükkanına girip kahve siparişi verdiğinizde, Vietnamlıların kahve yapmak için kullandıkları minik teneke kahve makinelerini göreceksiniz. Sevdiklerinize ve kendiniz için bu makinelerden satın alabilir ve oradaki personele nasıl kullanılacağını sorabilirsiniz.

5. Vietnam Etnik Kabilelerinden İpek ve Geleneksel Kumaşlar

Vietnam ipekleri oldukça gelişti ve sadece AoDai için değil, daha modern tasarımlarla da ilerleme kaydetti. Tay ipekten daha yumuşak ama aynı derecede uzun ömürlü, özellikle de kaliteli dokuma ipekleri bulmanız oldukça kolay. İpeğin yanı sıra, Vietnam'da artık ketum ve kenevir gibi canlandırılan ve geliştirilen başka birçok geleneksel kumaş da bulunuyor. Etnik kabilelerdenhangisine ait olduğuna göre bu kumaşlar farklı şekilde boyanır ve özel olarak yetiştirilmiş kenevir gibi farklı malzemelerden yapılırlar.

6. Vietnam'ın Eşsiz El Sanatları

Vietnam turunuzda muhtemelen her daim karşılaşacağınız zanaat eşyaları, çoğunlukla bez ve boncuklardan yapılmış bilezikler, bu ülkede çok yaygın. Hanoi'deki Van Mieu'daki bir mağaza olan Craftlink'e gidebilirsiniz ve aralarında seçim yapabileceğiniz pek çok el işi eşyası var. Fiyatlar makul ve bu yerden satın aldığınızda burada yaşayan yerli insanların çoğuna yardım etmiş oluyorsunuz.

7. Seramik

Vietnam eski bir seramik ve çanak çömlek geleneğine sahiptir ve bazı ürünler özellikle yerli hayattan veya bir hikayeden bahsedilen duvar çerçeveleri açısından oldukça zengindir. Bu seramiklerin en iyisi ve hediyelik olarak düşünebileceğiniz ise hiç şüphesiz ki Bat Trang.

8. Elbise, Çanta, Ayakkabı

"Made in Vietnam (Vietnam yapımı)" mağazaları Vietnam şehirlerinin geneline yayılmış durumda ve bilhassa bu ürünlerde mutlaka pazarlık yapmaya çalışın. Deri cüzdanların diğerlerine göre biraz daha pahalı olması turistleri yine de almaktan vazgeçirmiyor çünkü oldukça kaliteli. Kilomet 109'daki stüdyosunda ödül kazanan eko-tasarımcı ThaoVu'yu ziyaret etmenizi şiddetle öneriyoruz. Bu ünlü tasarımcı, geleneksel olarak dokunmuş kumaştan kıyafetler hazırlayıp satışa sunuyor. 

17/12/2016 15:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Vietnam turu, Vietnam gezisi, vietnamdan ne alınır, vietnamdan alınacak hediyelik eşyalar, vietnamda alışveriş
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.