Volkan Konak: 'Yaptığı Karadeniz müziği değil'

ads ads ads ads
30/08/2019

ads
Volkan Konak: 'Yaptığı Karadeniz müziği değil'

Şarkıcı İsmail Türüt, Karadeniz müziği yapan bazı isimleri eleştirerek, "Bazı arkadaşlarımız kusura bakmasın ama öyle sözler duyuyorum ki çöpe attıklarım onlardan daha iyi. İçinden müziği alsan hiçbir değeri kalmaz" dedi.

Kendisinin Volkan Konak ile kıyaslandığını söyleyen İsmail Türüt, "Şunu net bir şekilde söylüyorum; Volkan Konak'ın yaptığı Karadeniz müziği değildir. Onun tarzı daha farklı ve başarılı işler de yapmıştır. Benim yaptığım işi Volkan Konak yapmıyor. Biriyle kıyaslanacaksam benimle aynı tarz söyleyen kişileri karşıma koysunlar. 'Yarim Yarim' diye bir şarkısı var. Türkiye'yi kasıp kavurdu ama soruyorum; o şarkılarKaradeniz müziği mi? Volkan albümünü yapar, içerisine de 3-4 tane Karadeniz şarkısı koyar. Daha farklı şeyler deneyen bir isimdir. Bu nedenle Karadeniz müziği için Volkan Konak'ın ben ölçü olarak almıyorum. Karadeniz müziği yapan sanatçıların o otantik çizgiyi bozmaması gerekiyor. Tabii ki zamanı da takip edeceğiz, yeniliklere açık olacağız ama müziğimizi bozmadan ve yozlaştırmadan yapmalıyız" şeklinde konuştu.

"KEMENÇE TÜRK ORKESTRASININ BAŞ TACI OLDU"

Karadeniz müziğini seslendiren yeni sanatçılar içerisinde çok iyi icra edenlerin olduğunu söyleyen İsmail Türüt, "Bunun yanında kemençeyi kemanlaştıranlar var. Karadeniz müzik aleti kemençedir, bunu kemanlaştırmanın çok anlamı yok. Kemençe doğal haliyle kalmalı. Güzel şeyler yaptıklarını inkar edemeyiz ama Karadeniz müziği bu arkadaşlarla bir yerlere gelmedi. Bizim ve bizden önceki dostlarımızın da çok büyük emeği var. Öyle dönemler vardı ki, kemençe çalan arkadaşlar müziğini icra ettiğini söyleyemez inkar ederlerdi. Böyle dönemler de yaşadık. Bu tabunun yıkılmasında emeğimiz var. Allah bize öyle bir şey nasip etti ki; kemençe Türk orkestrasının baş tacı oldu" dedi.

30/08/2019 17:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Volkan Konak: ’Yaptığı Karadeniz müziği değil’, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.