Volkswagen’in “ırkçı” bulunan reklamı büyük tepki çekti

Şirket, eleştirilen reklamı yayından kaldırdı

ads ads ads ads
22/05/2020

ads
Volkswagen’in “ırkçı” bulunan reklamı büyük tepki çekti

Volkswagen’in yeni nesil Golf’ün tanıtımı için hazırladığı reklam videosu büyük tepki çekti. Şirketin sosyal medya hesaplarında paylaşılan reklam birçok kişi tarafından “ırkçı” bulunarak eleştiri yağmuruna tutuldu.

Alman üreticinin yayınladığı videoda, sokakta park halinde duran yeni nesil Golf'ün yanında bulunan Afrika kökenli bir kişinin, beyaz bir el tarafından itildiği ve Fransızca "Küçük Sömürgeci" anlamına gelen “Petit Colon” adlı bir kafeye yöneltildiği görülüyor.

Bazı kullanıcılar, reklamın sonunda çıkan “Der neue Golf” (Yeni Golf) yazısının da parça parça belirdiğini ve ilk ortaya çıkan “neger” ifadesinin zenci hakaretini çağrıştırdığını belirtiyor.

Gelen tepkiler üzerine reklamı yayından kaldıran Volkswagen, ilk başta reklamın yanlış anlaşıldığını belirtse de sonrasında konuyla ilgili özür diledi ve “Videoya gelen tepkiyi kesinlikle anlıyoruz. Yanlış ve hoş olmayan bir video olduğu çok açık. Yaşanan bu olay için içtenlikle özür dileriz.” açıklamasında bulundu. Şirket ayrıca, bu reklamın nasıl onay aldığını da araştıracaklarını belirtti.

22/05/2020 11:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: otomobil, Volkswagen, otomotiv,
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.